3x inspiratie voor een aanbouw aan uw huis

10 mei 2023
prefab aanbouw aan huis

Wilt u graag meer ruimte hebben in huis maar is verhuizen geen optie? Dit omdat u zeer tevreden met de plek en omgeving waar u momenteel woont. In dit soort situaties kan een aanbouw aan het huis dé oplossing zijn! Naast dat een aanbouw extra ruimte oplevert in uw huis, heeft het nog veel meer voordelen. Hierover vertellen we u graag meer door hiervan drie inspirerende ideeën te laten zien!

1. Een standaard aanbouw

Bij een standaard aanbouw komt er simpelweg extra oppervlakte beschikbaar aan het huis. Vaak beslaat een dergelijke huis aanbouw de woonkamer, waardoor deze een stuk ruimer wordt. Zo wordt er meer plaats gecreëerd voor meubels en kunt u genieten van nóg meer ruimte. Wilt u een aanbouw realiseren van maximaal 4 meter? Dan hebben we goed nieuws! Hiervoor hoeft u namelijk in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen! Dit bespaart u een hoop tijd en gedoe.

2. Erker

Het toevoegen van een erker aan de woning is een ander soort uitbouw en wordt in veel gevallen aan de zijkant of voorzijde geplaatst. Vaak betreft het een kleine aanbouw die zorgt voor een andere dimensie binnen het huis. Tegelijkertijd biedt een erker de mogelijkheid tot veel lichtinval, iets wat vaak een belangrijke reden om te kiezen voor een uitbouw. Uiteraard kunt u bij het plaatsen van een aanbouw kiezen uit diverse afwerkingen en materialen. Zo is de aanbouw geheel afstellen op uw eigen wensen en behoeften.

3. Garage

De garage is veel voorkomende vorm van een uitbouw. Omdat een garage niet voldoet aan de afmetingen om vergunningsvrij te bouwen, is het dus verplicht om deze aan te vragen. Let daarom bij een uitbouw altijd goed of een vergunning vereist is, dit voorkomt namelijk een hoop problemen. In veel gevallen kan uw aannemer hierin advies, geven maar zelf vooraf informatie inwinnen is nooit een slecht idee. Verder zult u moeten beslissen over de grootte van de garage. Vaak is het verstandig om de benodigde ruimte voor een auto zeer ruim te nemen. Zo weet u zeker dat er geen problemen ontstaan met het in- en uitstappen en kunnen er eventueel ook extra spullen opgeborgen worden. Nog een voordeel van een garage is dat deze vaak minder goed geïsoleerd dient te worden, dit scheelt aanzienlijk in de kosten!


Meer weten over de mogelijkheden van een aanbouw aan uw woning? Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier, via 06 190 19 991 of [email protected]. Wij helpen u graag!

Terug naar overzicht