Zorgeloos (ver)bouwen met BouwGarant

erker aanbouw

Habrobouw is lid van het onderscheidende keurmerk BouwGarant. Dit geeft u de zekerheid dat de aannemer zowel voor- als achter de schermen zijn zaken op orde heeft en hier periodiek op gecontroleerd wordt. Een wens die al jaren leefde. Bij de oprichting van ons bedrijf was het streven om de beste en hoogst gewaardeerde prefab aanbouw specialist van Dordrecht en omstreken te worden. Bouwgarant was daar een belangrijk onderdeel van. Dit proces was intensief maar leerzaam. Natuurlijk waren we trots om te mogen presenteren waar we stonden. Met trots mogen we ons sinds 2022 lid noemen van het onderscheidende keurmerk BouwGarant.

Bouwgarant

Waarom een BouwGarant aannemer?

Bij de bouw van je nieuwe woning wil je zekerheid. Dat je krijgt wat is beloofd en dat alles voldoet aan de wet- en regelgeving. Ook bij de verbouwing, renovatie of verduurzaming van je bestaande woning wil je natuurlijk zeker zijn dat je woning in goede handen is.

  • Bouwbedrijven met het keurmerk van BouwGarant moeten aan strenge eisen voldoen.
  • Er is een bemiddelings- en klachtenregeling waar je gebruik van kunt maken.
  • Voor extra zekerheid kent BouwGarant verschillende garantieproducten.
  • BouwGarant heeft een Servicedesk waar je terecht kunt met vragen of voor advies.

Dit zijn de zekerheden van BouwGarant:

Iedereen kan zich aannemer noemen, maar BouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt. Als je een BouwGarant-aannemer inschakelt, ben je er zeker van dat je werkt met een ervaren vakman die zijn zaken op orde heeft.

Om het BouwGarant-keurmerk te mogen dragen, moet een bouwbedrijf aan een reeks van kwaliteitseisen voldoen. Die eisen hebben onder meer te maken met de wijze van offreren, hoe hij meer- en minderwerk berekent en zijn werkwijze bij oplevering. Ook zaken als de kredietwaardigheid worden gecontroleerd. Als de aannemer het BouwGarant-keurmerk eenmaal heeft, wordt hij regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie.

Een BouwGarant-aannemer moet aantonen dat hij ervaring heeft in de bouw. Hij moet minimaal twee jaar actief zijn als aannemingsbedrijf en onder de activiteit ‘hoofdaannemingsbedrijf in de bouwnijverheid’ ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Zo weet je zeker dat de aannemer jou goed kan adviseren en het werk naar behoren uitvoert.

Een BouwGarant-aannemer maakt duidelijke afspraken en zet die voor jou op papier. Die afspraken gelden niet alleen voor de offerte, maar voor het hele traject tot en met de oplevering. Je komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Mocht er toch iets misgaan tijdens de bouw en je komt zelf met jouw aannemer niet tot een oplossing, dan biedt de klachtenregeling van BouwGarant uitkomst. We doen er alles aan om samen met jou en jouw aannemer tot een oplossing te komen.

Als je een BouwGarant-garantie afsluit, kun je rekenen op extra zekerheid, bijvoorbeeld bij faillissement van jouw aannemer. Het bouwproject wordt dan toch voltooid. Er is een Nieuwbouwgarantie, een Verbouwgarantie en een Transformatiegarantie. De kosten van de BouwGarant Verbouwgarantie voor een aanbouw tot € 60.000,00 inclusief BTW bedraagt: € 200,00 inclusief BTW. Als de aanneemsom hoger ligt, dan wordt het 0,25% van de aanneemsom. Dat is niet veel, maar BouwGarant durft dit aan omdat zij weet aan wie er bouwt!!

Uw project voorleggen?

Of u nu een indicatie wilt om uw mogelijkheden te verkennen, of een bezoek op locatie voor een definitieve offerte, wij helpen u graag!

Uitgelichte projecten