Over Habrobouw

Habrobouw is een gerenommeerd aannemersbedrijf in Dordrecht. De afgelopen jaren zijn er vele projecten door ons uitgevoerd. Met de focus op prefab bouwen hebben wij veel bouwprojecten mogen realiseren. Alleen het allerbeste is voor ons goed genoeg. Ook onze communicatie valt daaronder. Een glasheldere communicatie is van groot belang voor een soepel verloop van het project.

Jan Hak

De eigenaren & oprichting

Eigenaren van dit bedrijf zijn Wilfred van Broekhuizen en Jan Hak. Allebei omstreeks 2000 begonnen als leerling timmerman. Sinds die tijd beide werkzaam geweest binnen ons werk criterium. Als eigenaren zijn wij gestart in 2007 met ons bouwbedrijf. Vanaf 2012 officieel onder de naam Habrobouw. (Hak en Broekhuizen) Een formaliteit want we werkten altijd al samen. Kort hierna kregen wij beide een andere rol in het bedrijf omdat onze vakmannen onze plek gingen innemen. Deze transitie was even wennen, maar ondertussen zouden we niets meer anders willen. De juiste personen op de juiste plaats. Totaal verschillende karaktereigenschappen maken ons sterk.

Huisvestiging

In 2016 verhuisde we naar ons pand aan de Opaal in Dordrecht. Echter, na ruim 4 jaar groeide we uit ons vestje en moesten we verhuizen naar een grotere locatie. Onze huidige vestiging aan de Planckstraat 49 in Dordrecht werd aangekocht en grondig verbouwd. Op deze locatie konden we en kunnen we zonder (logistieke) beperkingen ons werk uitvoeren.

Prefab bouwen

Al kort na het intrekken op onze locatie aan de Opaal in 2016 ontstond de wens om de doorlooptijd op locatie in te korten door meer op de werkplaats uit te voeren. Prefab werd geboren. Natuurlijk was er intern wat kritiek maar die was ook zo weer over. De voordelen van prefab namen het cynisme snel weg. De angst voor cruciale fouten bleek ongegrond. Doordat we gedwongen werden alles in detail voor te bereiden merkten we al snel dat de bouwfouten niet toenamen maar drastisch afnamen. Wat we nu nog doen is het finetunen. Draaien aan kleine knoppen zoals we dat zelf noemen. Nog steeds dagen wij iedereen uit om te komen met nadelen van prefab bouwen zoals wij dat doen.

Bouwgarant

Bouwgarant

Een wens die al jaren leefde. Bij de oprichting van ons bedrijf was het streven om de beste en hoogst gewaardeerde prefab aanbouw specialist van Dordrecht en omstreken te worden. Bouwgarant was daar een belangrijk onderdeel van. Dit proces was intensief maar leerzaam. Natuurlijk waren we trots om te mogen presenteren waar we stonden. Met trots mogen we ons sinds 2022 lid noemen van het onderscheidende keurmerk Bouwgarant.

Wat dit keurmerk precies inhoud?

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.