3 keer uitbouw inspiratie

10 mei 2023
prefab uitbouw woning

Stel, u woont in een mooi huis en in een heerlijke wijk. U wilt eigenlijk niet verhuizen, maar u mist wel wat aan uw huis. Een grote en lichte woonkamer bijvoorbeeld of een keuken waar u samen met uw familie en vrienden lang kunt natafelen. Wellicht is het dan een optie om na te denken over een uitbouw aan uw huis. U blijft wonen op de door u zo geliefde plaats en u verwezenlijkt uw woonwensen. Maar wat zijn de mogelijkheden? Hieronder vindt u uitbouw inspiratie voor eventueel uw woning.

1. Keuken centraal en licht

Hoe gezellig is het om de keuken als centraal punt in uw woning te maken. Een mooie grote tafel waar u met veel mensen om heen kunt zitten. U kunt dit creëren door uw kamer uit te bouwen. Het is wel raadzaam om de uitbouw te voorzien van voldoende mogelijkheden om daglicht naar binnen te halen. Doordat u de ruimte uitbouwt, kan het anders snel donker worden in het midden van de ruimte. Deze keuken is voorzien van een lichtstraat in het plafond. De achterwand is bijna geheel van glas. Het mooie hiervan is dat u de tuin verbindt met het huis. Zeker als de vloer vanuit de keuken aansluit op uw terras in de tuin. En als u voor openslaande deuren kiest, heeft u op zomerse dagen een prachtig groot terras, zowel binnen als buiten.

keuken centraal in de woning

2. Glazen woonkamer

Een woonkamer kan ineens net te klein zijn. Omdat de kinderen groter worden bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er vaak mogelijkheden om extra ruimte te creëren. Zodat u weer rustig kunt lezen bijvoorbeeld. Doordat de muren van glas zijn, komt er genoeg licht binnen om de rest van de kamer ook van voldoende daglicht te voorzien. Voordeel van een uitbouw als deze is dat een kleine uitbouw al vaak voldoet en er dus weinig ruimte in de tuin verloren gaat.

uitbouw mooi op tuin aangesloten

3. Uitbouw inspiratie voor 2 verdiepingen

Als er meer ruimte nodig is dan slechts de begane grond is een uitbouw over twee verdiepingen iets om over na te denken. Aandachtspunt is dan wel dat er voldoende licht de woning binnen kan komen. Deze uitbouw bestaat niet alleen uit een glazen gevel en dak, maar ook de tussenvloer is van gelamineerd veiligheidsglas en rust op slanke stalen liggers. De woning is ‘slechts’ 2,5 meter uitgebouwd. De uitbouw zorgt voor enorm aan licht. De glazen vloer zorgt voor een ruimtelijke relatie tussen de benedenverdieping en de studieruimte op de bovenverdieping. Een speciaal ontwikkelde elektronische kanteldeur creëert de geleidelijke overgang tussen interieur en exterieur.

uitbouw woning twee verdiepingen

Hopelijk heeft u veel uitbouw inspiratie opgedaan. U ziet dat er veel mogelijk is als u een uitbouw aan uw huis wilt. Denkt u na over een uitbouw en wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Maak dan met ons een afspraak en neem contact met ons op!

Terug naar overzicht