3 zaken die komen kijken bij de aanbouw van een woning

10 mei 2023
aanbouw woning

Wilt u meer licht in uw woning? Kunt u wel wat extra ruimte gebruiken? Of wilt u het beste van allebei, maar zit u niet te wachten op een verhuizing? Dan is het tijd voor een aanbouw voor uw woning! Het voelt misschien als een geheel nieuw huis, maar u kunt gewoon lekker blijven zitten waar u zit. En het mooie is, een goede aannemer neemt u alles uit handen. Bent u benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het regelen van zo’n aanbouw? Wij zetten drie zaken voor u op een rijtje.

1. Vergunningen

Wanneer de aanbouw een flinke omvang heeft, kan het zijn dat de gemeente vergunningen eist. Dat klinkt ingewikkeld en in sommige gevallen is het ook best wat papierwerk. Maar geen zorgen, een goede aannemer neemt alle zorgen uit handen. Daarom verzorgen wij bij Habrobouw de gehele procedure: van het tekenwerk en de constructieberekeningen tot het onderhoud met de gemeente. Voor ons is het dagelijkse kost, voor u is het waarschijnlijk een ingewikkeld proces. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

2. Het uitkiezen van materialen

Het bouwen van een aanbouw heeft meer voeten in de aarde dan alleen een nieuw muurtje zetten. U zult moeten kiezen welke kozijnen u erin wilt en welke kleur deze moeten hebben. Wat voor type ramen u erin wilt, of deze open moeten kunnen en zo ja, of er wellicht ook een hor in geplaatst moet worden. Daarnaast wilt u natuurlijk dat er een mooie vloer in komt te liggen. Liefst dezelfde als in de bestaande ruimte, maar anders in elk geval iets wat erbij past. Maar wilt u ook vloerverwarming? En wat dacht u van een beetje extra licht in de vorm van een lichtstraat? Dit soort keuzes moet u voor de bouw zoveel mogelijk maken. Komt u er niet helemaal uit of twijfelt u? Dan adviseren wij u natuurlijk graag.

3. Planning en organisatie

Natuurlijk is het bouwen van een aanbouw van een woning altijd een flinke klus. Daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over onder andere de planning en de kosten. Wij werken bij Habrobouw met prefab aanbouw, hierdoor werken we snel én netjes. Wij produceren de aanbouw bij ons op de werkplaats en plaatsen de aanbouw op locatie met een kraan. Binnen slechts twee weken bent u weer geheel uit de rommel! Dankzij prefab aanbouw komen uw wensen snel uit en is het eindresultaat van hoge kwaliteit!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een prefab aanbouw bij uw woning? Neem gerust contact met ons op om de diverse opties te bespreken.

Terug naar overzicht