4 redenen om uw huis te laten verbouwen

10 mei 2023
binnenshuis verbouwen

Een huis verbouwen is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als u al woont in het huis betekent dit dat u van alles moet regelen om tijdelijke woonruimte te organiseren. Soms is het mogelijk om in uw huis te blijven wonen en soms kunt u beter tijdelijk een andere woonruimte regelen. Hoe dan ook is de periode voor en tijdens de verbouwing ingrijpend. En toch kiezen mensen ervoor om hun huis te laten verbouwen. Natuurlijk is het belangrijk om te bedenken dat uw huis straks helemaal voldoet aan uw wensen. De volgende vier situaties zijn voor mensen vaak een reden om het huis te laten verbouwen.

1. Uw huis past niet meer bij uw gezinssituatie

In een mensenleven verandert van alles. Ook de gezinsgrootte kan variëren. Zo kan het zijn dat er kinderen komen of juist dat de kinderen groter worden. En uiteindelijk gaan de kinderen de deur uit en heeft u het huis weer voor uzelf. Deze verschillende momenten brengen verschillende woonwensen met zich mee. En het is niet vanzelfsprekend dat deze met wat schuiven van meubelen en herverdelen van kamers opgelost zijn. Een verbouwing kan nodig zijn. U kunt denken aan het creëren van een extra badkamer voor de kinderen of juist een werkruimte voor uzelf. U kunt, samen met een aannemer, een overzicht maken van wat nodig is om uw huis aan te passen aan de veranderende vraag. De ervaring van een vakman brengt u wellicht de handigste oplossing voor uw woonvraag.

2. Het huis is verouderd en wilt u (laten) moderniseren

Een andere reden om een verbouwing aan een huis te laten doen is dat het huis niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen. Het is wellicht wat verouderd. Dat kan zijn omdat u zelf lang niets heeft aangepast, maar het kan ook zijn dat u een huis heeft gekocht dat de nodige aanpassingen en modernisering vereist. Ook dan kan een aannemer u helpen met het in kaart brengen van uw woonwensen. Hij of zij heeft vaak inzicht in materialen die kunnen helpen energiezuinige aanpassingen te doen om uw huis te verbouwen. Bovendien zijn de vereisten vanuit wet- en regelgeving ook niet onbekend en weet u zeker dat u met uw verbouwde huis gebruik maakt van eventuele subsidies voor energiezuinige aanpassingen.

3. U wilt meer licht brengen in uw huis

Een verbouwing hoeft niet per se alleen de binnenkant van het huis te betreffen. Ook de buitenkant van uw huis kan toe zijn aan een verbouwing. En die verbouwing kan positieve gevolgen voor uw woongenot. Een voorbeeld van zo’n verbouwing is het aanbrengen van een dakkapel in het dak. De dakkapel geeft meer licht in uw zolderruimte en zorgt bijvoorbeeld voor een volwaardige slaapkamer voor uw groter wordende kinderen. Of het is een prettige werkruimte voor als u vanuit huis werkt. De mogelijkheden om een dakkapel aan te brengen zijn divers. Zowel in stijl als afwerking als in grootte. Een aannemer kunt u daar goed over adviseren.

4. U wilt niet weg van de plek waar u woont

Een andere belangrijke reden om te verbouwen is dat u wilt blijven wonen waar u woont. Dat kan diverse redenen hebben. Eén van de belangrijkste redenen is dat u verknocht bent aan de plek waar het huis staat. Omdat het bijvoorbeeld uw ouderlijk huis is. Of omdat uw kinderen hier zijn geboren. Maar het kan ook zijn omdat u dicht bij voorzieningen woont waar u in uw huidige levensfase belang bij heeft. Als u ouder wordt is het prettig om dicht bij winkels te wonen. Maar u bent minder goed ter been, dus aanpassingen in uw huis zijn wenselijk. Samen met een aannemer kunt u uw huis levensbestendig maken. Denk daarbij aan een aangepaste badkamer of traplift. Ook kunt u ervoor kiezen om de begane grond zo in te richten dat u niet meer dagelijks naar boven moet. U kunt, door uw huis te laten verbouwen, als oudere langer prettig en zelfstandig blijven wonen!


Diverse redenen kunnen een verbouwing van uw huis wenselijk maken. Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden die bij uw woonwensen aansluiten? Maak dan vrijblijvend een afspraak en neem contact met ons op! Wij denken graag met u mee deze te realiseren.

Terug naar overzicht