4 tips om zoveel mogelijk ruimte te creëren met een woningaanbouw

10 mei 2023
ruimte creëren

Veel mensen kennen het wel. U heeft een huis maar het staat overvol, het liefst heeft u daarom een paar vierkante meter extra om wat spullen kwijt te kunnen. Bijvoorbeeld een schoenenrekje, of wat sporttassen van uw kinderen. Een aanbouw aan uw woning kan dit probleem verhelpen. Met een aanbouw creëert u net dat extra stukje ruimte dat u wellicht nodig heeft. Maar hoe voorkomt u dat ook hier binnen korte tijd te weinig ruimte ontstaat? Met behulp van deze tips kunt u zoveel mogelijk ruimte creëren in uw aanbouw!

Goed opruimen

Iets wat uiteraard altijd goed helpt, is een goede schoonmaak- en opruimbeurt. Door overtollige spullen op te ruimen of weg te gooien staan er nu eenmaal een stuk minder spullen in uw huis. Op deze manier heeft u meer ruimte over voor andere dingen. Zo geeft u uw aanbouw dus daadwerkelijk meer ruimte en vooral meer rust.

Kleuren

Onderschat de effecten van de kleuren in uw huis niet. Zijn uw muren donker? Dan is de kans groot dat uw huis kleiner oogt. Lichtere kleuren zorgen namelijk voor een gevoel van ruimte. Indien u dus voor uw gevoel meer ruimte wilt creëren is het belangrijk om uw muren en plafond te voorzien van lichtere tinten.

Licht en glas

Ook de hoeveelheid licht die uw aanbouw toelaat, is van groot belang wanneer u van plan bent om meer ruimte te creëren in uw aanbouw en woning. Veel lichtinval zorgt over het algemeen voor een gevoel van ruimte. Daarom laten steeds meer mensen hun aanbouw maken van glazen wanden. Op deze wijze is de lichtinval het grootst. Uiteraard draait het hier puur om persoonlijke voorkeur. Een aanbouw is te realiseren talloze soorten en maten

Ruimte en meubilair

Een brede, korte aanbouw geeft u vaak meer een gevoel van ruimte dan een smalle, maar diepere aanbouw. Daarom is het verstandig om goed te kijken of de aanbouw aan uw huis even breed wordt als de rest van de woning of juist niet. Qua meubilair is het verstandig om de aanbouw niet te vol te stoppen met meubels maar enkel met het noodzakelijke. Probeer ook grote hoeveelheden aan kastjes en andere “handige” opruimhulpmiddelen te voorkomen. Vaak zorgt een teveel aan opbergmogelijkheden ook voor een onrustige uitstraling.


Meer weten over de mogelijkheden van een verbouwing? Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier, via 06 190 19 991 of [email protected]. Wij helpen u graag!

Terug naar overzicht