4 voordelen van een nieuwe aanbouw

10 mei 2023
prefab aanbouw

Of u nu een oude aanbouw heeft die vervangen moet worden of een spiksplinternieuwe aanbouw overweegt, dankzij de huidige prefab-mogelijkheden hoeft dit niet onnodig duur of ingewikkeld te zijn. Bovendien bent u zo weer uit de rommel. Alle reden dus om een nieuwe aanbouw te laten plaatsen. Wij vertellen u in dit artikel graag alles over de 4 belangrijkste voordelen van een nieuwe aanbouw.

1. Voldoet aan alle moderne eisen

Wanneer u een nieuwe aanbouw bij uw woning laat plaatsen door een deskundige aannemer, dan weet u zeker dat deze voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van milieu, duurzaamheid, isolatie, energiebesparing en bouwkundige kwaliteit. Zaken als isolatie, HR-glas, gebruik van duurzame materialen, geluidswering en alles wat er – indien van toepassing – komt kijken bij een bouwvergunning worden goed voor u geregeld. Daarnaast zorgt de aannemer er natuurlijk voor dat uw nieuwe aanbouw ook aan al uw persoonlijke eisen voldoet. Zodat de nieuwe aanbouw straks perfect aansluit bij de sfeer en uitstraling van de rest van de woning.

2. Creëert extra licht en ruimte

Een aanbouw creëert in één keer een zee aan extra licht en ruimte in uw woning. U kunt zo’n aanbouw aan de voor-, zij- of achterkant van uw woning laten plaatsen. Voor meer ruimte in de woonkamer aan de voorzijde van uw huis, kunt u bijvoorbeeld een erker laten maken. Maar ook een uitbouw aan de achterzijde van de woning is een goede optie. Zo kunt u uw keuken omtoveren in een ruime leefkeuken, een binnentuin creëren of misschien een atelier of kantoor aan huis realiseren.

3. Prefab aanbouw plaatsen: snel en efficiënt

Met een nieuwe aanbouw geeft u uw woning dus een enorme upgrade. Iets wat u zeker ook terug zult zien in de woningwaarde. Op het moment dat u zich gaat oriënteren op het laten plaatsen van de nieuwe aanbouw, dan zult u al snel voor de keuze komen te staan tussen een prefab aanbouw en traditionele aanbouw. Waar prefab vroeger synoniem stond voor snel, maar van minder kwaliteit, is dat tegenwoordig allang niet meer zo. Tenminste; snel is prefab nog steeds, maar de kwaliteit van de constructie doet niet onder voor die van traditionele bouw. Bij prefab wordt de constructie met de grootst mogelijke zorg geproduceerd op de werkplaats. Hierdoor is een prefab aanbouw een stuk efficiënter en zelfs beter dan traditionele bouw.

4. Een nieuwe aanbouw plaatsen, geheel naar wens

Natuurlijk kunt u uw bestaande woning en/of aanbouw opknappen, maar het zal nooit helemaal aansluiten bij uw wensen. Mede doordat u vastzit aan de bestaande constructie. Een compleet nieuwe aanbouw is weliswaar een behoorlijke investering, maar daar krijgt u ook veel voor terug. Meer licht, ruimte en woongenot, om maar wat te noemen. Samen met de aannemer zet u uw wensen op papier. Waarbij ook bij prefab ontzettend veel mogelijk is wat betreft afmetingen, materialen en uitstraling. Wilt u een aanbouw met authentieke details zoals glas in lood, karakteristieke kozijnen of juist een aanbouw met een industriële look? Het is allemaal mogelijk! Uw aannemer kunt u er alles over vertellen en u voorzien van deskundig advies.

Bent u van plan om een nieuwe aanbouw bij uw woning te realiseren en op zoek naar een ervaren aannemer in Dordrecht of omgeving? Wij zijn u graag van dienst. Neemt u gerust eens contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Terug naar overzicht