Waarom een dakkapel? Hier 5 redenen

10 mei 2023
dakkapel kiezen

Waarom een dakkapel? Bij het plaatsen van een dakkapel wordt al snel gedacht aan het creëren van extra woonruimte. Naast dit grote voordeel zijn er nog een aantal zaken die het kiezen voor een dakkapel extra aantrekkelijk maken. In dit artikel vertellen we u meer over de 5 belangrijkste redenen om te kiezen voor een dakkapel.

1. Een dakkapel creëert meer ruimte

Het creëren van extra woonruimte is de belangrijkste reden om te kiezen voor een dakkapel. Het kan uw zolder niet alleen omtoveren van een opbergruimte tot twee volwaardige kamers, maar ook andere kamers met een schuin dak kunnen aanzienlijk groter gemaakt worden. Dit is vooral handig wanneer er bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding op de planning staat.

2. Een betere ventilatie

Een slaapkamer op zolder kan erg charmant zijn maar heeft ook een nadeel: zolders worden in de zomer namelijk erg warm en benauwd. Wanneer u een dakkapel op zolder heeft, kunt u de ramen makkelijk openen en sluiten. Ook de ventilatieopeningen zorgen ervoor dat de temperatuur op peil wordt gehouden. Hiernaast is het goed geïsoleerd en voorzien van dubbelglas, waardoor de kamer zowel in de zomer als in de winter een beter klimaat heeft.

3. Een dakkapel zorgt voor meer licht in huis

Kiest u voor een brede dakkapel met grote ramen? Dan kunt u van aanzienlijk meer daglicht genieten in de ruimte. Vooral op zolder, waar het vaak toch donkerder is dan in andere kamers, kan dit een groot verschil maken. Het is immers fijner om te verblijven op een kamer waar er daglicht is, in plaats van kunstlicht. De ramen en het daglicht zorgen er hiernaast ook voor dat de ruimte er groter uitziet.

4. De waarde van uw huis stijgt

Het vernieuwen van de keuken of de badkamer zijn voorbeelden van manieren waarop u de waarde van uw huis kunt verhogen. Deze verbouwingen kunnen helaas erg oplopen in de kosten en brengen het risico met zich mee dat de volgende bewoner een andere smaak heeft. In dat geval kan uw investering gezien worden als een waardevermindering. Een dakkapel is minder smaakgevoelig en een uitbreiding van de woonruimte zal gegarandeerd als positief ervaren worden. Hierdoor stijgt de waarde van uw huis al snel.

5. Een goede investering

Wanneer u de kosten van de waarde verhogende activiteiten vergelijkt, zoals het verbouwen van de badkamer of het aanleggen van een nieuwe tuin, komt het plaatsen van een dakkapel als best uit de test. Een nieuwe dakkapel levert namelijk in verhouding tot de kosten relatief veel waarde op voor uw huis.


Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier, via 06 190 19 991 of [email protected]. Wij helpen u graag!

Terug naar overzicht