Aanbouw met een plat dak voor je huis? Waarom en 2 voorbeelden

10 mei 2023
aanbouw plat dak

Wilt u uw woning uitbouwen, maar bent u er niet zeker van in welke vorm? Een aanbouw met een plat dak is in de meeste gevallen een erg mooie oplossing. Deze heeft een aantal voordelen vergeleken met een aanbouw met een puntdak. In dit artikel vertellen we waarom een aanbouw met een plat dak een goede keuze is en wat een aanbouw met plat dak kost. Daarnaast laten we twee voorbeelden van een plat dak aanbouw zien die wij voor klanten hebben mogen maken.

Waarom kiezen voor een aanbouw met plat dak?

Er zijn vele opties om een aanbouw aan uw woning te plaatsen. Waarom zou u er dan voor kiezen om een platte dak aanbouw te maken? Zoals in de inleiding al even genoemd, heeft een aanbouw met plat dak een aantal voordelen vergeleken met andere vormen uitbouw aan uw woning. Een groot voordeel als u kiest voor een platte dak aanbouw, is dat u geen last heeft van schuine, aflopende wanden zoals bij een puntdak het geval is. U kunt dus de gehele ruimte van de aanbouw benutten als leef- of opbergruimte. Een ander voordeel van een platte dak aanbouw, is dat ook het dak geschikt is voor gebruik. U kunt hier bijvoorbeeld een terras aanleggen. Ook kunt u er in de toekomst wellicht zelfs voor kiezen om op de aanbouw een opbouw te plaatsen, zonder dat hier de platte dak aanbouw voor hoeft worden aangepast.

Wat kost dit precies?

Wat kost een aanbouw met plat dak? Het antwoord op die vraag hangt af van verschillende factoren. Zo kunnen er bijvoorbeeld grote verschillen zitten in de kosten van de gebruikte materialen voor de afwerking voor de aanbouw. Of misschien kiest u voor een platte dak aanbouw met grote raampartijen, in plaats van de goedkopere optie met dichte wanden. Hoewel het moeilijk in te schatten is wat een aanbouw met platte dak precies kost, kunnen we door onze jarenlange ervaring in het maken van verschillende platte dak aanbouwen, wel een grove inschatting maken. Zo kunt u voor een aanbouw van 2,5 x 6 meter rekening houden met kosten tussen de 35.000,- en € 40.000,-. Voor een plat dak aanbouw van 3 x 6 meter, telt u hier zo’n € 3000,- bij op.

2 keer voorbeelden dat we voor klanten hebben mogen maken

Voor de volgende klanten hebben we een prachtige aanbouw mogen maken in verschillende stijlen. Zo werd aan dit vakantiehuis een aanbouw met plat dak en een afwerking van zinklook gevelbeplating en red ceder gerealiseerd.

Wilt u een aanbouw met plat dak realiseren aan uw eigen woning en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Terug naar overzicht