Aanbouw met overkapping plaatsen; onze mogelijkheden uitgelicht

10 mei 2023
aanbouw overkapping

Wilt u groter wonen? Verhuizen is dan misschien de eerste oplossing waar u aan denkt, maar dat is echt niet altijd mogelijk. Een woning aanbouw of uitbouw kan een heel effectieve en geschikte manier zijn om de woonruimte uit te breiden! Een aanbouw met overkapping is vooral een geschikte optie, als u meer tijd in de tuin wilt doorbrengen. Meer ruimte om te wonen, meer licht in de woonruimte, maar ook meer contact met het buitenleven: het zijn een aantal voordelen van een overkapping.

Een aanbouw met overkapping ontsluit de tuin

Een aanbouw met overkapping laten bouwen is een populaire keuze. Dat is ook niet gek, want de prijs ligt relatief laag, terwijl een aanbouw met overkapping een perfecte manier is om de tuin te ontsluiten. De open structuur van de overkapping en de vele mogelijkheden op het gebied van vormgeving betekenen dat uw wensen binnen handbereik zijn.

Met een overkapping kunt u heerlijk buiten zitten, ook op momenten waarop dat normaal gesproken niet mogelijk zou zijn – bijvoorbeeld bij regen, of met veel wind. De extra beschutting is fijn in het voor- en najaar, maar ook in de zomer. Dan kan de overkapping juist zorgen voor verkoeling.

Terrasoverkapping met aanbouw: verschillende mogelijkheden

Een terrasoverkapping met aanbouw kan in vele verschillende vormen, maten, kleuren en materialen worden vormgegeven. De mogelijkheden gaan dus van een kleine overkapping naar een volledige veranda of overdekking van het terras. Gaat het u er vooral om, meer licht in de woning te brengen, dan is een glazen overkapping een mooie oplossing. Maar een aanbouw met overkapping kan ook in een meer rustieke vorm worden gegoten, of naadloos aansluiten bij de stijl van de woning.

terrasoverkapping aanbouw

Wat kost een aanbouw met overkapping?

Een belangrijke vraag is natuurlijk: wat kost een aanbouw? Het is onmogelijk om daar in algemene zin een antwoord op te geven, want iedere aanbouw is weer anders. Maar een overkapping kost wel minder dan een volledige uitbouw. Dat komt omdat de constructie eenvoudiger is, en omdat er meestal geen of minder muren geplaatst hoeven te worden.

Een aanbouw laten plaatsen? Neem contact op

Wilt u meer informatie over een aanbouw met overkapping? Of wilt u een inschatting van hoeveel het zou kosten om een overkapping aan uw huis te bouwen? Neem dan contact met ons op. Wij spreken uw plannen graag met u door, en geven u alle informatie u nodig heeft over aanbouwen, overkappingen en kosten.

Terug naar overzicht