Een dakkapel, wat kost dat eigenlijk?

10 mei 2023
dakkapel kosten

Wellicht herkent u het gevoel; het huis dat u wilt kopen is bijna uw ideale huis. Bijna maar net niet helemaal. U mist die ene kamer die het perfect zou maken, omdat de zolder echt een zolder is. Of misschien woont u nu heel erg prettig. Alleen de zolder is zo donker. Terwijl u hier een fijne werkkamer van zou willen maken. Gelukkig is het mogelijk om ruimte en licht te creëren. De oplossing om deze wensen te verwezenlijken is het plaatsen van een dakkapel. Wat zijn de dakkapel kosten eigenlijk?

Iedere verbouwing is anders

Om te bepalen wat de precieze kosten voor het plaatsen van een dakkapel op uw woning zijn, is een afspraak nodig. Per situatie bekijkt de aannemer met u wat u precies wilt. Hoe groot moet de dakkapel worden, welke materialen, hoe is de situatie nu, welke werkzaamheden moeten er verricht worden, hoeveel tijd kost dit? Dit soort vragen speelt een rol bij het berekenen van de exacte kosten voor deze verbouwing. Uiteraard is de rol van de aannemer niet alleen die van de uitvoerder. Hij adviseert u over wat de mogelijkheden zijn en welke dakkapel te plaatsen. Uiteindelijk krijgt u de dakkapel welke aansluit bij uw wensen en die past bij uw huis. Precieze kosten voor een specifieke situatie noemen kan niet. Wel geven wij u inzicht in de kosten van de verschillende soorten dakkapellen.

Kunststof dakkapel kosten

Het is mogelijk om een dakkapel te plaatsen die gemaakt is van kunststof. Bent u op zoek bent naar de voordeligste keuze, dan is de kunststof dakkapel voor u bestemd. Als u hiervoor kiest, is het niet zo dat deze in aanschaf het goedkoopste is. Maar een kunststof dakkapel isoleert goed en heeft geen onderhoudskosten. Dit kan al snel een besparing zijn van jaarlijks 150 euro in vergelijking met een houten dakkapel. Als u doorrekent, ziet u dat uw kunststof dakkapel na de eerste drie tot vijf jaar de voordeligste dakkapel is.

Houten dakkapel kosten

Het kan zijn dat bij uw huis een houten dakkapel het best past. Dan heeft u het voordeel dat de aanschafkosten vaak voordelig zijn. U heeft voor een niet al te grote investering een solide dakkapel met een speciale uitstraling. Die kan klassiek zijn of robuust of juist landelijk. Bij een houten dakkapel moet u wel rekening met de onderhoudskosten. Hout is gevoelig voor weersomstandigheden en heeft relatief veel onderhoud nodig. Wind, regen en zon tasten de kwaliteit aan dus een goede bescherming met sterke verf is noodzakelijk. En dat moet u regelmatig (laten) herhalen. Qua onderhoudskosten is deze soort dakkapel dan ook het duurst.

Prefab dakkapel

Houten en kunststof dakkapellen zijn geschikt voor alle typen dakkapel. Omdat het maatwerk is, kan de grootte altijd aangepast worden aan uw wensen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een prefab dakkapel. Deze wordt in een fabriek gemaakt en daar voor een belangrijk deel in elkaar gezet. De prefab dakkapel komt zo goed als af bij uw huis aan en wordt vervolgens op uw dak geplaatst. Het verschil met een traditionele dakkapel is dat de dakkapel op dat moment op uw dak wordt gebouwd. Dit op maat maken is duurder dan een prefab dakkapel.  U heeft dan een voordelige dakkapel die goed isoleert en weinig onderhoud vraagt.

Heeft u plannen om een dakkapel te laten plaatsen en wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden en kosten voor uw woonsituatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak en neem contact met ons op! Wij denken graag met u mee om uw woonwensen te realiseren.

Terug naar overzicht