Dakkapellen: 4 verschillende stijlen

10 mei 2023
dakkapellen

Er zijn veel verschillende stijlen dakkapellen. Een dakkapel zorgt voor een uitbreiding van uw woonruimte op de hoogste verdieping van uw huis. Naast het praktische voordeel hiervan, zorgt het plaatsen van een dakkapel ook voor een ander uiterlijk van uw huis. U kunt uit diverse verschillende soorten stijlen kiezen met betrekking tot het uiterlijk van de kapel. Allereerst is de grootte van de kapel van belang voor de stijl die het uitstraalt. Daarbij zijn het soort dak, het materiaal, en de vorm van de dakkapel belangrijke eigenschappen die de uitstraling en uiteindelijk de stijl bepalen. Om een indruk te geven, volgen hier enkele voorbeelden.

1. Klein maar fijn

Wanneer u net dat beetje extra woonruimte wenst, maar hier misschien geen groot budget voor heeft, is het verstandig om een dakkapel met een plat dak te kiezen. Zoals op de onderstaande foto te zien is deze kapel ook relatief klein van formaat, waardoor de kosten hiervan laag blijven. Door deze verbouwing kan een rommelzolder zomaar veranderen in een fijn zolderkamertje.

2. Landelijke dakkapellen

Als u de mogelijkheid heeft om het groter aan te pakken, is een ruime dakkapel een goede optie om de leefruimte te vergroten. Deze kapel is erg breed van formaat, maar blijft ondanks dat een landelijke, warme uitstraling hebben.

Landelijke dakkapellen

Bron: Pinterest

3. Pittoreske dakkapellen

Naast het feit dat een dakkapel een plat of schuin dak kan hebben, is een derde keuzemogelijkheid, het puntdak. Op de onderstaande foto is hiervan een mooi voorbeeld te zien, waarbij het kleine dakkapel met een puntdak een gezellige, pittoreske uitstraling heeft. Net als het schuine dak heeft een puntdak een betere afwatering dan het platte dak. De kosten van het zetten van een dakkapel met puntdak zijn meestal echter wel hoger dan bij een plat dak.

4. Extravagant en futuristisch

Naast de wat meer standaard dakkapellen zoals de bovenstaande drie, is het natuurlijk ook mogelijk om voor geheel iets anders te kiezen. Hiervan is de onderstaande afbeelding een perfect voorbeeld. Mocht u van een strak, futuristisch design houden, denk dan niet in beperkingen wat betreft vormen of materialen. Een extravagant dakkapel kan een mooie aanvulling zijn op een huis wanneer het goed aansluit op de stijl van de rest van dit huis.

Zoals u heeft gezien zijn er veel verschillende stijlen dakkapellen. Bedenk dus goed in wat voor stijl u de dakkapel wilt hebben en zorg dat deze goed past bij de uitstraling van de rest van het huis.


Meer weten over de mogelijkheden van een dakkapel? Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier, via 06 190 19 991 of [email protected]. Wij helpen u graag!

Terug naar overzicht