De 5 voordelen van een dakkapel op uw woning

10 mei 2023
voordelen dakkapel

Ziet u steeds meer dakkapellen in uw omgeving en u vraagt zich af waarom dit zo is? Het plaatsen van een dakkapel heeft een positief effect op uw woning. Twijfelt u nog over de toevoeging van een dakkapel? Ontdek in dit artikel dan welke voordelen het oplevert wanneer u een dakkapel laat plaatsen.

1. Ruimte

Bij veel huizen is er sprake van een schuin dak, en dus een schuine wand. Vaak betekent dit dat u die ruimte niet efficiënt kunt gebruiken. Door het plaatsen van een dakkapel in een dergelijke ruimte, kunt u ervoor zorgen dat deze ruimte wel benut kan worden. Een dakkapel op uw huis zorgt voor meer leefruimte en kan zomaar eens betekenen dat u beschikking krijgt over een extra kamer in uw woning.

2. Licht

Een donkere zolder die daardoor niet aantrekkelijk is als leefruimte. Wellicht heeft u er zelf één in uw woning, en anders kent u hoogstwaarschijnlijk wel iemand met zo’n zolder. Een dakkapel kan een donkere ruimte weer aantrekkelijk maken. Een dakraam kan hiervoor een oplossing zijn, maar een dakkapel levert een aanzienlijke hoeveelheid licht op.

3. Waarde van uw huis

De plaatsing van een dakkapel levert flink wat extra vierkante meters aan woonoppervlak op. De waarde van uw huis wordt onder andere bepaald door de grootte en het aantal goed bruikbare kamers in uw huis. Wanneer u een dakkapel plaatst, stijgt de verkoopwaarde van uw woning dus.

4. Uitstraling

Het oog wil ook wat; een dakkapel kan ook gewoon mooi zijn voor uw woning. Tegenwoordig is het mogelijk om een dakkapel volledig aan te passen aan uw smaak en wensen. Dan kan het een mooie toevoeging zijn aan de uitstraling van uw woning.

5. Weinig onderhoud

Voor dakkapellen van kunststof of zink is er zeer weinig onderhoud nodig. Heeft u bijvoorbeeld een houten dakkapel, dan is er wat meer onderhoud nodig. Het is echter relatief eenvoudig om dit zelf te doen. Een dakkapel van kunststof heeft wel een bijkomend voordeel. Kunststof isoleert namelijk heel goed. Dat betekent dat er sprake is van minder warmteverlies via het dak. Wanneer u graag energiezuinig wilt leven is dit een goede optie, en het bespaart ook nog eens geld!

Een dakkapel is er in alle soorten en maten en heeft veel voordelen. Hierdoor is het best lastig om een juiste keuze te maken. Vraag meer informatie aan over de mogelijkheden, en wij helpen u graag verder!

Terug naar overzicht