Een aanbouw laten bouwen, zo gaat dat in zijn werk

10 mei 2023
aanbouw bouwen

Het veranderen van uw huis is altijd spannend en leuk. Uw leefomgeving gaat namelijk veranderen en gaat er, als het goed is, op vooruit. Echter, vergt het ook een goed staaltje organisatie. U moet namelijk alles juist regelen en uitzoeken, aangezien het nogal een flinke investering is! Dit moet u er echter niet van weerhouden om een mooie aanbouw aan uw huis te overwegen. Want met goede voorbereiding en een strakke planning bent u al een heel eind. Lees in dit artikel hoe zo’n aanbouw laten bouwen precies in zijn werk gaat.

Werk uw wensen uit

Alvorens u contact opneemt met de aannemer, is het verstandig om uw wensen goed uit te werken op papier. Wat wilt u precies aanbouwen en hoe groot mag dit worden? Heeft u een maximaal budget waar u zich aan moet houden? Zijn uw wensen wel wettelijk toegestaan? Hoe lang wilt u erover doen? Dit lijkt misschien detailwerk, maar het is erg prettig en verhelderend om vooraf op papier al keuzes te maken. Zo kan de aannemer namelijk een betere inschatting maken van de prijs en de planning, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Praat er ook over met uw buren. Zo zijn zij op de hoogte van uw plannen. Maar daarnaast zouden buurtgenoten u zelfs over het proces kunnen vertellen, aangezien er ongetwijfeld mensen in de buurt wonen die al een aanbouw aan het huis hebben gedaan.

Ga in contact met de aannemer

Als u eenmaal alles duidelijk in beeld hebt, is het moment daar om contact op te nemen met de aannemer. Zij weten voor u precies hoe alles in zijn werk gaat bij een aanbouw bouwen, wat het gaat kosten en hoe lang het kan gaan duren. Ook kunnen ze u vertellen over de wetgeving rondom aanbouwen. Ook als uw prachtig uitgewerkte plan in praktijk anders uit kan pakken, zal uw aannemer u hiervoor behoeden. Een aanbouw van 5 meter is leuk, maar als u dan binnen nauwelijks zonlicht meer heeft, is het minder leuk. Kortom: de aannemer adviseert u ook over de plannen die u met uw woning heeft!

Tip: Snel af zijn van alle bouwwerkzaamheden rondom uw huis? Wat dacht je van een prefab aanbouw voor uw woning? Een eindproduct van hoge kwaliteit dat snel klaar is. Een gouden concept!

Regel de bouwvergunning en financiering

Als u eenmaal concrete plannen heeft gemaakt met uw aannemer, kunnen zaken in gang gezet worden. Denk hierbij aan het rond hebben van financiering, mocht u het niet uit eigen zak willen of kunnen betalen. Er kan namelijk, logischerwijs, niet worden begonnen met de bouw als u de financiering niet rond heeft. Daarnaast heeft u te maken met verschillende regels en wetten rondom een aanbouw. Wilt u weten of u wel of geen vergunning nodig hebt voor uw aanbouw? U kunt dan contact opnemen met uw gemeente of de Rijksoverheid, zij kunnen het u precies vertellen.

Heeft u plannen om uw woning uit te breiden of te veranderen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We geven u hier graag stap-voor-stap advies over, zodat u uw woonwensen kunt waarmaken!

Terug naar overzicht