Een aanbouw voor een huis met een puntdak of schuin dak: wat is er mogelijk?

10 mei 2023
Aanbouw puntdak of schuin dak

Habrobouw is gespecialiseerd in het bouwen van aanbouwen. In de afgelopen jaren hebben wij voor heel wat prachtige aanbouwen gezorgd en hebben wij ruime ervaring opgedaan met het bouwen van prefab aanbouwen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een standaard aanbouw, maar wij kunnen u ook helpen met een mooie uitbouw om de hoek van uw woning heen of het creëren van extra licht met een lichtstraat of -koepel. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een aanbouw voor een huis met een puntdak of schuin dak? Lees dan vooral verder.

Voordelen van een aanbouw

Een aanbouw is om verschillende redenen een goed idee. Allereerst is het dé manier om te zorgen voor meer ruimte en licht in huis. Een aanbouw verhoogt letterlijk het aantal vierkante meters vloeroppervlak van uw huis en kan – wanneer er gekozen wordt voor grote ramen – ook meer licht naar binnen laten komen. Daarnaast wordt uw woning meer waard door een aanbouw en kunt u de verbouwing via de hypotheek financieren. Ook maakt een aanbouw uw huis veelzijdiger en ruimtelijker waardoor u, ook met bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, langer in hetzelfde huis kunt blijven wonen.

Prefab aanbouw via Habrobouw

Bij Habrobouw werken we met prefab. Bij prefab bouwen wordt er gekozen voor een ander bouwproces. In plaats van dat wij alles op locatie bouwen en in elkaar zetten, doen we dit in een droge, verwarmde werkplaats met de beste apparatuur. Hierdoor hoeven we minder lang op locatie aanwezig te zijn en kunnen we een betere kwaliteit garanderen. Weersomstandigheden hebben bijvoorbeeld geen invloed meer op de kwaliteit en we zijn een stuk sneller klaar. Afhankelijk van het gekozen ontwerp hoeft u maar twee weken in een verbouwing te zitten en kunt u dus heel snel genieten van uw prachtige nieuwe aanbouw!

Aanbouw huis: uitbouwen bij een schuin dak of puntdak

Een aanbouw is een volledig nieuwe ruimte die aan uw woning wordt toegevoegd. Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat uitbouwen aan een huis met schuin dak of puntdak niet altijd even mooi staat. Dat is echter niet waar! Zeker wanneer u kiest voor Habrobouw kunt u verzekerd zijn van een ontwerp dat goed past bij uw huis. Een aanbouw heeft veelal een plat dak, maar door dit mooi te verbinden met de rest van de woning hoeft dit niet storend te zijn. Daarnaast kunt u ook altijd nog nadenken over een opbouw, waarbij naar boven wordt gebouwd. Op een schuin dak kun je een dakkapel plaatsen, waar op een plat dak een extra verdieping geplaatst kan worden.

Goed advies is bij een aanbouw van groot belang. Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuzes en het ontwikkelen van een mooi ontwerp dat volledig aansluit bij uw wensen. Neem dan vooral contact met ons op!

Terug naar overzicht