Een carport aan de zijkant van uw huis plaatsen? Alles wat daarbij komt kijken

10 mei 2023
Carport zijkant huis

Bent u van plan om een carport aan de zijkant van uw huis te plaatsen? Dat kan soms voelen als een grote uitdaging. Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden en soms is het lastig om door de bomen het bos te zien. In dit artikel leggen we u uit waar u allemaal rekening mee moet houden als u kiest voor een carport aan de zijkant van het huis. Zo komt u goed beslagen ten ijs wanneer u besluit om het aan de zijkant van uw huis te plaatsen.

Is een vergunning nodig voor een carport aan de zijkant van een huis?

Een van de belangrijkste dingen die u zeker van tevoren moet controleren, is of u een vergunning nodig heeft. Een carport is een bijbehorend bouwwerk, waardoor er dezelfde regels voor gelden als voor bijvoorbeeld een aanbouw of uitbouw. Dat komt omdat een carport in feite een dak is dat u los plaatst. Laat dus eerst een vergunningcheck uitvoeren. Dit kunt u zelf doen of u kunt het door een aannemer in Dordrecht laten doen, zodat u zeker weet dat u goed zit.

De locatie

Het is erg belangrijk goed na te denken over de locatie waar het komt te staan. Is er genoeg ruimte aan de zijkant van uw huis om een carport te kunnen plaatsen? Wanneer u te laat ontdekt dat er te weinig ruimte is aan de zijkant van uw huis, kunnen de kosten hoog oplopen. Daarom is het verstandig om samen met de aannemer de mogelijkheden te bespreken en de beschikbare ruimte op te meten.

De constructie

Een carport is ideaal voor het beschermen van uw autotegen weer en wind, of voor het drooghouden van uw fiets. Het is wel belangrijk dat de carport stevig wordt gebouwd. Als uw auto eronder staat, wilt u natuurlijk niet dat hij zomaar instort. Daarnaast wilt u dat de constructie waterdicht is zodat er geen lekkages ontstaan. Het is verstandig om de constructie te laten ontwerpen door een ervaren aannemer. Wanneer u zelf aan de slag gaat met ontwerpen, kunnen er altijd vervelende fouten in het ontwerp sluipen die soms dramatische gevolgen hebben.

De kosten van een carport aan de zijkant van het huis

Het totaalplaatje van de kosten voor het laten plaatsen van een carport verschilt per materiaalkeuze. Kiest u voor een houten carport, dan bent u minder geld kwijt dan wanneer u voor een stalen kiest. De kosten zijn daarnaast afhankelijk van de afmetingen en de afwerking van de carport. Habrobouw kan samen met u kijken naar de specifieke wensen die u voor ogen heeft en aan de hand hiervan een duidelijke offerte voor u opstellen.

Bent u op zoek naar gedegen advies over het plaatsen van een carport aan de zijkant van uw huis? Neem dan vooral contact met ons op. Wij bieden u graag advies op maat!

Terug naar overzicht