Een dakkapel laten plaatsen; wat zijn de mogelijkheden?

10 mei 2023
een dakkapel voor woning

Zou u graag meer ruimte in huis willen, maar ziet u een verhuizing niet zitten? Kan de hoeveelheid daglicht op uw bovenverdieping wel wat beter, maar weet u niet hoe u dat moet realiseren? Een dakkapel plaatsen op uw huis biedt waarschijnlijk uitkomst. Dat klinkt misschien als een ingrijpende klus, maar als u het goed plant en een aannemer met verstand van zaken in de arm neemt, is het werk gedaan voor u het weet.

De dakkapel

Een dakkapel is een uitbouw op het schuine dak van uw woning. Aan de buitenkant ziet u een rechthoekige opbouw op uw dak staan, voorzien van ramen. Aan de binnenkant betekent een dakkapel dat u geen schuin plafond meer in de ruimte heeft, maar een vensterbank en een extra ruimte waarin u rechtop kunt staan. De ramen in de dakkapel zorgen voor extra licht. Een dakkapel biedt dus extra ruimte en extra licht. Maar welke mogelijkheden zijn er precies?

De plaatsing van een prefab dakkapel

U kunt een prefab dakkapel laten plaatsen die in de werkplaats al helemaal is geconstrueerd. Dat betekent dat u slechts één dag vrij hoeft te houden voor het plaatsen van de dakkapel. Deze wordt door een hijskraan op uw dak gehesen. Natuurlijk wordt de dakkapel vakkundig geplaatst en zorgvuldig afgewerkt. Het geheel is aan het einde netjes waterdicht en volledig waterpas. De kwaliteit van een prefab dakkapel is niet anders dan die van een dakkapel die op traditionele wijze is geconstrueerd. Het enige merkbare verschil voor u is dat u snel kunt genieten van extra licht en ruimte in uw huis.

Een dakkapel plaatsen: de mogelijkheden

De ene dakkapel is de andere niet. U kunt ervoor kiezen om de dakkapel in al z’n eenvoud te laten plaatsen, maar er zijn ook diverse opties mogelijk. Zo kunt u de dakgoten verholen laten plaatsen, de dakkapel voorzien van sierlijsten en zonwering laten plaatsen. Ook voor de kozijnen en ramen zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Doordat de dakkapel prefab wordt geleverd bij uw woning, kunt u vooraf checken of alles is zoals u wilt zonder dat u het hogerop hoeft te zoeken.

Een dakkapel laten plaatsen? Neem contact met ons op!

Wilt u weten of een dakkapel ook iets is voor uw woning? Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u nog geen idee van de kosten van een dakkapel en wilt u graag eerst een globale indicatie? Dan kunt u ons een foto sturen van het dak waarop de dakkapel geplaatst wordt en wat gegevens. Wij bellen u dan op om de ontbrekende details aan te vullen. Op basis hiervan kunnen we een vrij nauwkeurige offerte afgeven.

Bent u al een fase verder omdat u al ongeveer weet wat de kosten zijn, en bent u op zoek naar een geschikte aannemer? Dan komen wij liever eerst langs om de aanvraag persoonlijk met u te bespreken. Aansluitend volgt er dan een exacte offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Terug naar overzicht