Een prachtige erker aanbouwen: dit zijn de mogelijkheden!

10 mei 2023
erker laten aanbouwen

Heeft u altijd al gedroomd van een authentieke erker aan uw woning? De mogelijkheden van het aanbouwen van een erker zijn talloos. Ook als u graag meer ruimtelijkheid wilt creëren in uw woonkamer of keuken, zonder hierbij uit te bouwen over de gehele breedte van uw woning, is het aanbouwen van een erker een goede oplossing. In dit artikel lichten wij de mogelijkheden van het aanbouwen van een erker uit en geven wij twee prachtige voorbeelden!

Wat is een erker precies?

U kent misschien wel de traditionele erkers aan kerken en kastelen. Vaak zijn dit kleine uitbouwen in de vorm van een halve zeshoek met daarop een sierlijk puntdak. Maar de erker biedt zoveel meer mogelijkheden! Een erker is kortgezegd een ruimteverbreding die buiten de gevel uit steekt. Erkers hebben vaak ramen over de gehele wand en kunnen binnen in de ruimte met een brede vensterbank worden uitgerust. De vloer van een erker ligt in de meeste gevallen op gelijke hoogte met de ruimte van waaruit de erker uitgebouwd is. Ook kan dit soort uitbouwen over meerdere verdiepingen worden geplaatst.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De mogelijkheden voor het aanbouwen van een erker aan uw huis zijn eindeloos. We zijn dé aanbouw specialist en het zal u dan ook niet verbazen dat wij ook erkers kunnen aanbouwen. Dit kan zowel in stijl van uw huidige woning als in een moderne, contrasterende stijl. Van authentieke erkers tot erkers in de stijl modern-chique: Habrobouw kan altijd een aanbouw naar wens voor u verwezenlijken. Om u een idee te geven van de mogelijkheden voor het aanbouwen van een erker, lichten wij hieronder twee prachtige voorbeelden uit.

Voorbeeld 1: Een klassieke erker met kerkramen

Bij een klassieke erker denkt u wellicht aan een mooie aanbouw in jaren-30 stijl, maar ook deze verrassende aanbouw met kerkramen is een prachtige optie. U kiest zelf het materiaal en de kleur van de kozijnen. Het is zelfs mogelijk om traditionele glas-in-lood ramen te plaatsen.

Voorbeeld 2: Een moderne aanbouw als panorama-schilderij

Met dit voorbeeld van een moderne erker met grote ramen betrekt u de omgeving bij het huis. De grote ramen werken in dit specifieke voorbeeld als een schilderij voor de ruimte. Wilt u graag vanuit de kamer genieten van uw prachtige uitzicht of tuin? Dan is deze moderne erker echt een aanrader.

Kunnen wij u helpen bij het realiseren van een erker aan uw woning? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar overzicht