Een prefab aanbouw met een tweede verdieping laten plaatsen? Alles wat u erover wilt weten

10 mei 2023
Een prefab aanbouw met tweede verdieping laten plaatsen

Is het tijd voor meer licht, ruimte en woongenot? Dan denkt u wellicht na over het laten plaatsen van een aanbouw aan uw woning. Een aanbouw is een ideale manier om meer ruimte te creëren en daarmee het woonplezier enorm te vergroten. Als u het groots wilt aanpakken en u hebt er de ruimte voor, dan kunt u kiezen voor een prefab aanbouw met een tweede verdieping. Zo verdubbelt u de potentie van uw aanbouw en creëert u erg veel extra ruimte in uw woning. In dit artikel leggen we u er alles over uit.

De voordelen van een prefab aanbouw

U vraagt zich wellicht af waarom u zou kiezen voor een prefab aanbouw in plaats van een traditionele aanbouw. Bij Habrobouw werken we uitsluitend prefab en dat heeft erg veel voordelen. We bouwen binnen op onze eigen locatie, waardoor we altijd kunnen werken ongeacht het weer. Daarnaast zijn we snel klaar en is de prefab aanbouw aan uw woning zeer snel geplaatst, waardoor u niet wekenlang in een bouwput zit. Ook weet u van tevoren precies wat u zult krijgen en wat u hiervoor moet betalen. En alles is mogelijk! Op keuzes hoeft u niet in te leveren wanneer u kiest voor prefab.

Prefab aanbouw met tweede verdieping

Een aanbouw met daarop een tweede verdieping vergroot het aantal vierkante meters oppervlakte van uw leefruimte. Naast meer woongenot in de vorm van bijvoorbeeld een ruimere woonkamer en een extra ruimte boven, zorgt het ook voor een sterke meerwaarde van uw huis. Hoewel het een flinke uitgave lijkt, is een aanbouw met daarop een extra verdieping relatief gezien een stuk goedkoper.

Kostenplaatje

Wat kunt u dan verwachten in de kosten? Het is natuurlijk afhankelijk van de materiaalkeuze en de grootte van de aanbouw, maar u kunt rekenen op een uitgave die tussen de 30.000 en 40.000 euro ligt, afhankelijk van de keuzes die u maakt. Uiteraard kan het ook goedkoper of duurder; het is maar net wat uw wensen zijn. Wij adviseren u hier natuurlijk graag bij en maken met plezier een offerte voor u op.

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor een aanbouw met een tweede verdieping zijn erg uitgebreid. U kunt bijvoorbeeld in de materiaalkeuze alleen al enorm variëren. Een houten aanbouw is vaak een goede match voor landelijke huizen, waar een stenen aanbouw erg mooi kan zijn bij moderne woningen. Een contrast of combinatie van verschillende materialen is ook mogelijk. De keuze voor het materiaal heeft uiteindelijk ook effect op de mate van onderhoud die de aanbouw nodig heeft. Het is verstandig om de mogelijkheden eerst door te nemen met uw aannemer.

Bent u op zoek naar meer informatie over het laten bouwen van een prefab aanbouw met twee verdiepingen? Wij als aannemersbedrijf in Dordrecht adviseren u hier graag bij! Neem dan vooral contact met ons op.

Terug naar overzicht