Een prefab dakkapel plaatsen; hoe gaan we te werk?

10 mei 2023
een prefab dakkapel laten plaatsen

Een zolder is handig en levert veel extra ruimte op. Maar niet altijd voldoet een zolder aan al uw wensen. Er is bijvoorbeeld te weinig licht of ruimte om te bewegen om als volwaardige kamer gebruikt te worden. Een dakkapel kan dan uitkomst bieden. Juist omdat een dakkapel veel licht geeft. Maar nog meer omdat een dakkapel ook extra ruimte geeft aan de zolderkamer. Een perfecte oplossing dus! Gelukkig is het nu mogelijk om dit snel te realiseren. Als u kiest voor een prefab dakkapel kiest u namelijk voor een snelle en goede manier om uw zolder snel aan te passen. Binnen een dag is de dakkapel geplaatst. Hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe gaat een prefab bouwen?

Prefab bouwen is een manier van bouwen die de laatste jaren veel meer in opkomst is. Het is een manier van bouwen die tijd bespaart op de bouwplek zelf. Juist omdat een hoop voorbereidend werk plaatsvindt elders. Als wij voor u een prefab dakkapel (of aanbouw of opbouw) maken, vindt een groot deel van het werk plaats op de werkplaats. En dus niet bij u thuis. De dakkapel maken wij met de grootste zorg, zodat deze snel en gemakkelijk geplaatst kan worden in uw woning. Dat kan vaak binnen één dag. Deze werkwijze betekent dan ook dat het werk dat daadwerkelijk bij u thuis gedaan moet worden met meer dan de helft van de tijd wordt gehalveerd!

Van tevoren…

Als u gekozen heeft voor een prefab dakkapel betekent dit dat de dakkapel in onze werkplaats wordt gemaakt. Uiteraard wordt deze gemaakt naar uw wensen en in overleg met u. Om uw wensen te bespreken maken wij een afspraak bij u thuis. Op dat moment wordt ook bepaald wat de maat van de dakkapel gaat zijn en wordt alles opgemeten. Als uw prefab dakkapel klaar is, wordt er een afspraak voor een plaatsingsdatum in overleg met u gemaakt.

Het plaatsen van de prefab dakkapel

Doordat u heeft gekozen voor een prefab dakkapel is het mogelijk om deze in een dag te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat de overlast door het aanpassen van uw woning tot een minimum wordt beperkt. Het werk start al vroeg op de dag van de plaatsing. Als eerst komen onze medewerkers het dak openzagen. Zo ontstaat er ruimte voor de prefab dakkapel. Halverwege de ochtend is dit werk gereed. Daarna wordt de dakkapel door een grote kraan op uw dak gezet. Dit duurt ongeveer een uur. Vervolgens wordt de dakkapel aan de buitenzijde afgewerkt zodat alle naden goed zijn gesloten. Een controle van het project volgt die middag. Doordat de dakkapel als prefab product is aangeleverd, is het project ook direct klaar. Mocht het nog nodig zijn, dan wordt uw dakkapel de volgende dag verder afgewerkt.

De kwaliteit van een prefab dakkapel

In het verleden gingen er nogal wat verhalen rond dat een prefab dakkapel, aanbouw of opbouw in kwaliteit minder waren dan de traditionele manier van (ver)bouwen. In de loop der tijd is dat echter een achterhaald argument omdat de kwaliteit van prefab bouwen sterk verbeterd is. Bij prefab bouwen is de uiteindelijke constructie en bevestiging van de dakkapel hetzelfde als die van een traditioneel gebouwde dakkapel. Het enige verschil is dat een belangrijk deel van het bouwen niet bij uw huis moet gebeuren, maar dat dit al is gedaan op de werkplaats. Hier kunnen we alle werkzaamheden doen zonder dat er last is van regen of andere elementen die een negatieve invloed op de kwaliteit zouden kunnen hebben. En dat komt de kwaliteit ten goede.

Heeft u plannen om een dakkapel te laten plaatsen en wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden en kosten voor uw woonsituatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak en neem contact met ons op! Wij denken graag met u mee om uw woonwensen te realiseren.

Terug naar overzicht