Een prefab uitbouw laten plaatsen; wat zijn de mogelijkheden?

10 mei 2023
prefab uitbouw mogelijkheden

Is uw huidige huis niet groot genoeg meer of heeft u veel ruimte beschikbaar en wilt u die optimaal benutten? Een verbouwing kan veel voeten in de aarde hebben, maar een prefab uitbouw kan een uitkomst zijn. Prefab staat voor prefabricated, dus van tevoren in elkaar gezet. Met prefab op maat kan uw woning op een relatief goedkope en gemakkelijke manier worden uitgebreid. Zo’n verbouwing is niet erg ingrijpend, maar geeft een prima resultaat en verhoogt direct de waarde van uw pand. Ideaal dus. De mogelijkheden met een prefab uitbouw zijn eindeloos. Wilt u meer weten over wat u met deze snelle en goedkope manier van uitbouwen kunt bereiken? Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Diverse formaten: van klein tot groot

Prefab uitbouw klinkt de meeste mensen kleinschalig in de oren. En inderdaad is het werken met prefab heel geschikt voor kleine projecten. Maar vergist u zich niet: er zijn voorgefabriceerde uitbouwen van meer dan 10 meter breed. Er zijn dus meer mogelijkheden dan u wellicht dacht!

De kosten van een prefab uitbouw

De prijzen van prefab lopen op naarmate het een groter project betreft. Een precieze prijs is afhankelijk van veel verschillende factoren, maar om u een idee te geven u kunt ongeveer rekenen op een gemiddelde prijs van €1.000,- per halve meter in de breedte, en daar moet u €1.250,- bij optellen voor elke halve meter in de diepte.

Prefab uitbouw: kies voor kwaliteit

De lage prijs voor prefab is overigens geen weerslag van de kwaliteit ervan. De aard van prefab betekent dat deze veel goedkoper geproduceerd kan worden dan houtenskeletbouw, maar dat er niet wordt ingeleverd op stevigheid of op constructiekwaliteit. Sterker nog: de kwaliteit is dankzij strakkere maatvoering beter dan bij traditionele bouw. Van kieren en gaten zult u bij een prefab uitbouw bijvoorbeeld nauwelijks last hebben.

prefab aanbouw mogelijkheden

Extra mogelijkheden bij prefab uitbouw

Hoe ziet een prefab uitbouw er uit? Dat hangt er helemaal vanaf welke extra opties u kiest. Een ‘kale’ prefab, zonder extra werk, is in feite een uitbreiding van uw woonruimte. Maar daar kan heel veel aan toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Elektra;
  • Stucwerk;
  • Deuren en ramen op maat, en in stijl van uw woning;
  • Centrale verwarming.

Door voor een of meer extra opties te kiezen, maakt u van de prefab uitbouw al snel echt een leefbare ruimte. Bedenk dus wat u nodig heeft, en laat een prefab plaatsen die past bij uw wensen en eisen.

Wilt u ook een makkelijke en goedkope uitbouw laten plaatsen?

Wilt u een prefab uitbouw laten plaatsen door een betrouwbare aannemer? Neem eens contact met ons op, en vraag naar de mogelijkheden voor deze uitbouw. Uiteraard is dat geheel vrijblijvend. Van het aanvragen van de vergunning tot het verzorgen van tekenwerk en de constructieberekeningen, tot het onderhoud met de gemeente: wij zorgen er graag voor dat de hele uitbouw procedure soepel en voorspoedig verloopt.

Terug naar overzicht