Inspiratie nodig voor uw verbouwing? Bekijk de bouw trends van 2022

10 mei 2023
De bouw trends van 2022

Momenteel spenderen we allemaal veel tijd thuis. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een verbouwing om hun leefruimte uit te breiden. Voordat u aan een verbouwing begint is het handig om eerst een goed plan op te stellen. Wilt u bouwtechnische aanpassingen aan uw huis of gaat u voor een volledige make-over van het interieur? Wij geven in ieder geval alvast een overzicht van de bouw trends voor het aankomende jaar.

Thuiskantoor

De eerste bouw trend die we zien is het creëren van meer rust in de woning door het (aan)bouwen van een thuiskantoor. De grootste verschuiving van de afgelopen jaren is natuurlijk de hybride werkvorm waardoor veel mensen vanuit huis zijn gaan werken. De afgelopen twee jaar zagen we dat veel thuis kantoren werden gevormd door het aanschaffen van de juiste meubels. Nu blijkt dat thuiswerken voor sommige de norm gaat worden, zien we een overgang naar een meer permanente oplossing voor het thuiskantoor. Met een verbouwing of aanbouw aan uw huis wordt er een ruimte gecreëerd die speciaal geschikt is als kantoor.

Duurzaam bouwen

De tweede trend die we zien in de bouwsector is het bouwen op een zo duurzaam mogelijke manier. Dit wordt onder andere gedaan door het gebruiken van materialen die gerecycled kunnen worden. Ook worden zonnepanelen steeds populairder omdat ze duurzaam, kosteneffectief en eenvoudig te installeren zijn.

De natuur in huis

Daarnaast wordt er tegenwoordig steeds meer groen in en rondom huizen gebruikt, een voorbeeld hiervan zijn groene daken. Door het gebruik van vegetatie boven op een dak, wordt o.a. de stedelijke afvoer geoptimaliseerd. Maar ook in het interieur zijn groene wanden met vegetatie helemaal hip, op deze manier haalt u de natuur in huis.

Zwart en hout

Binnen het interieur zien we een verschuiving van de kleur wit naar zwart. Zwart wordt veelal gecombineerd met hout. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker houten latjes of planken tegen een zwartgeverfde muur. Zwart is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en u moet het ook aandurven om deze kleur in het interieur te gebruiken, maar het levert wel hele mooie resultaten op. Door het gebruiken van zwart en hout creëert u een industriële inrichting, combineer dit met een groene wand en u tovert uw huis om tot een urban jungle.

Verlichting

Wanneer u gaat verbouwen is het daarnaast verstandig om stil te staan bij een lichtplan. De verlichting moet sfeervol zijn, maar bovendien ook functioneel. Een bouw trend die we zien in verlichting is de transitie van spotjes naar fraaie hanglampen in de meest uitbundige designs.

De mogelijkheden zijn oneindig als het gaat om de verbouwing van uw huis. Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden en bouw trends voor uw woning.

Terug naar overzicht