Is een aanbouw met houtskelet of van steen het beste?

08 september 2023
aanbouw houtskelet of steen

Als u overweegt om een prefab aanbouw te laten plaatsen, komt er veel bij kijken. Bij Habrobouw begrijpen we dit en helpen we u graag om uw project tot een succes te maken. Een veelgestelde vraag is of een aanbouw met houtskelet of van steen het beste is. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een aanbouw met houtskelet of van steen, en vertellen we waarom wij bij Habrobouw met een houtskelet bouwen.

Een aanbouw met houtskelet

Een aanbouw met houtskelet heeft verschillende voordelen. Hieronder een aantal voordelen op een rij:

  • Milieuvriendelijke optie
  • Licht in gewicht
  • Goede isolatie-eigenschappen
  • Kostenefficiënt

Bouwen met een houtskelet is een milieuvriendelijke optie, omdat hout een hernieuwbaar materiaal is. Daarnaast is een houtskelet lichter in gewicht dan steen, wat kan resulteren in een kortere bouwtijd en minder belasting op de fundering van uw huis. Ook biedt hout goede isolatie-eigenschappen, waardoor u energie kunt besparen en een comfortabel binnenklimaat kunt creëren. Daarnaast draagt hout van nature bij aan geluidsabsorptie, wat voor een comfortabelere leefomgeving zorgt. Bovendien kan een houtskeletbouw vaak kostenefficiënter zijn vanwege de kortere bouwtijd en de lichtere constructie. Hoewel een houtskeletbouw veel voordelen heeft, is het belangrijk om de juiste behandelingen en afwerkingen te gebruiken om de duurzaamheid van de aanbouw te waarborgen. 

Oftewel, een aanbouw met houtskelet brengt tal van voordelen met zich mee. Om deze reden is het bij Habrobouw een bewust keuze om binnenmuren altijd met een houtskelet te bouwen.

Aanbouw van hout of steen?

Het bouwen van een aanbouw van steen kan tijdrovender zijn dan een houtskeletbouw vanwege het zwaardere materiaal. Dit kan leiden tot hogere bouwkosten en een langere bouwperiode. Bovendien heeft steen van nature een lagere isolatiewaarde dan hout, dus extra isolatiemaatregelen zijn mogelijk nodig om thermisch comfort te garanderen. Binnenmuren zijn dus altijd van hout, terwijl buitenmuren vaak wél metselwerk zijn. Dit is namelijk zeer geschikt tegen weersinvloeden, zoals regen, wind, en zonlicht, en heeft een langere levensduur zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Ook biedt de zwaardere constructie goede stabiliteit.

Aanbouw houtskelet of steen: de beste keuze

Bij Habrobouw begrijpen we dat elke er veel bij komt kijken als u een prefab aanbouw wilt laten plaatsen. Wij staan klaar om u te begeleiden in het gehele proces en leggen u graag uit waarom wij gebruik maken van houtskelet bouwen. Ons ervaren team kan u adviseren over de beste keuzes en zorgen voor een professionele en kwalitatieve uitvoering van uw project. Daarnaast werken wij prefab. Dat betekent dat de duur van onze bouwperiodes een stuk korter is dan die van traditionele aannemersbedrijven. Zo kunt u in no-time genieten van uw aanbouw.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek welke aanbouw het beste bij u past!

Terug naar overzicht