Meer ruimte creëren in huis? Dit zijn de mogelijkheden!

10 mei 2023
Creëer meer ruimte in huis!

U merkt dat de ruimte in uw huis wat aan de krappe kant is geworden. Misschien heeft u gezinsuitbreiding gehad, werken jullie meer thuis of zijn de woonwensen gewoon iets veranderd. Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om op zoek te gaan naar een grotere woning. Maar verhuizen brengt veel gedoe met zich mee en in de huidige huizenmarkt is het vinden van een nieuwe woning ook nog zo gemakkelijk niet. Gelukkig zijn er ook manieren om in uw huidige huis meer ruimte te creëren. Zo hoeft u niet te verhuizen en geniet u toch van veel extra woonruimte. Hoe dat kan? We zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Een aanbouw voor meer ruimte én licht

Wilt u op de benedenverdieping graag meer ruimte en licht? Dan is uw woning uitbouwen een geweldig plan. Met een aanbouw krijgt u een groter vloeroppervlakte. Kiest u voor grote ramen in de aanbouw? Dan verandert ook de lichtinval grotendeels. Zo krijgt u een lichter en een groter huis. Met een uitbouw kunt u bovendien alle kanten op. Of u nu kiest voor een standaard aanbouw of dat u bijvoorbeeld een uitbouw om de hoek van uw woning heen wilt, alles is mogelijk. Het is zelfs mogelijk om een uitbouw met twee verdiepingen te realiseren. U vertelt ons uw wensen en wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Een dakkapel voor een ruimtelijke zolder

Heeft u een zolderverdieping waar u nu nog weinig gebruik van maakt? Dan is het plaatsen van een dakkapel ook een goede manier om meer ruimte te creëren in huis. Door de dakkapel verandert u de zolder in een volledige leefruimte. Zo heeft u er heel eenvoudig een slaap- of werkkamer bij. Met een vergrote dakkapel krijgt u er zelfs nóg meer ruimte bij dan met een traditionele dakkapel. De keuze is aan u.

Prefab: extra snel meer ruimte creëren in huis

Ziet u op tegen de periode van de verbouwing, omdat dit wat praktische ongemakken met zich meebrengt? Dan is een prefab verbouwing de uitkomst! Beide opties die we benoemen in dit artikel, kunnen wij ook prefab bouwen. In dit geval bouwen we de aanbouw of dakkapel in onze werkplaats, waardoor de doorlooptijd van de verbouwing wordt gehalveerd. Ontdek hier meer over prefab bouwen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het creëren van extra ruimte in uw woning? Neem dan contact met ons op. We horen graag uw wensen en denken met u mee over de beste oplossing. Dan woont u straks met nog meer plezier in uw vertrouwde huis.

Terug naar overzicht