Prachtige voorbeelden van een aanbouw: 4x inspiratie

10 mei 2023
voorbeelden mooie aanbouw

Inspiratie nodig voor uw aanbouw? Steeds vaker kiest men voor een verbouwing van het huis in plaats van een verhuizing naar een nieuwe woning. Als uw doel is om meer ruimte te creëren, is een aanbouw een uitstekende oplossing. Als u kiest voor een aanbouw kunt u bovendien zelf het ‘karakter’ bepalen. Wilt u de lichtinval in huis verbeteren? Een moderne aanbouw met designerkenmerken? Of juist een warme woning aanbouw met veel houten elementen die aansluit op de stijl van uw huidige woning? De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel hopen we u meer inspiratie te geven voor uw aanbouw.

1. Moderne eenvoud

De moderne aanbouw kenmerkt zich door een eenvoudig design. Hierdoor past dit soort woningaanbouw bij vrijwel ieder huis. Als u een ruimere keuken of woonkeuken wilt is een moderne aanbouw ideaal. Dankzij de schuifdeuren die volledig open kunnen, staat de nieuwe ruimte in directe verbinding met de tuin. Bij goed weer kunnen de deuren lekker openblijven en wordt de eetkamer eenvoudig naar buiten verplaatst, zonder het gedoe van gesleep met potten en pannen. Een mooi extraatje van de moderne aanbouw is de extra lichtinval via het dak.

2. Een karakteristieke glazen aanbouw

Een andere zeer moderne optie die tegenwoordig vaak wordt gekozen, is een glazen aanbouw. Deze woningaanbouw wordt, op het frame na, in de meeste gevallen volledig uit glas vervaardigd. Door het aantal kozijnen tot een minimum te beperken, krijgt de ruimte een extra open en toegankelijk karakter. Zoals u in onderstaand voorbeeld kunt zien, zorgt een glazen aanbouw voor nóg meer licht in huis. De glazen aanbouw is een echte eyecatcher aan uw woning.

voorbeeld glazen aanbouw

Bron: Habitatpresto

3. Speels en stoer: een aanbouw in industriële stijl

De industriële stijl is helemaal van deze tijd en leent zich uitstekend voor een mix met andere interieurstijlen. Een aanbouw in industriële stijl is hierdoor stoer, maar kan door een combinatie met de huidige bouw of het toevoegen van accessoires ook een speels karakter krijgen. Zo zijn de kozijnen in onderstaande aanbouw gemaakt van een hoogwaardig staal-look aluminium. In combinatie met het stalen frame aan de buitenkant en het hardhouten terras, zorgt dit voor een aanbouw met allure!

industriële uitbouw

4. Een aanbouw in de stijl van uw huidige woning

Naast bovenstaande voorbeelden van een moderne-, glazen- en industriële aanbouw, is het mogelijk de aanbouw volledig op te laten gaan in de stijl van uw huidige woning. Niet iedereen houdt nu eenmaal van imposante glaspartijen of een moderne toevoeging aan bestaande bouw. Daarom kunt u bij ons ook kiezen voor een aanbouw met kozijnen in de stijl van uw woning. Er kunnen alsnog veel ramen in de aanbouw worden verwerkt zodat u niet bezuinigt op de hoeveelheid licht en nog altijd profiteert van het gevoel van vergrote ruimtelijkheid. Naast de kozijnen, kunnen ook de deuren volledig in stijl worden gemaakt, zodat de aanbouw en uw woning één geheel vormen.

voorbeeld uitbouw

Meer voorbeelden van prachtige aanbouwen nodig?

We hopen dat deze voorbeelden u inspiratie geven voor uw eigen aanbouw. Habrobouw heeft al diverse aanbouw- en uitbouwprojecten uitgevoerd in de regio’s Zuid-Holland, bijvoorbeeld in Dordrecht en Rotterdam. Op onze website vindt u foto’s van onze aan- en uitbouwprojecten, zodat u een goede indruk krijgt van de mogelijkheden.


Meer weten over de mogelijkheden van een woningaanbouw? Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier, via 06 190 19 991 of [email protected]. Wij helpen u graag!

Terug naar overzicht