Aanbouw aan zijgevel in Dordrecht

Aanbouw

Aanbouw met zijgevel geplaatst in Dordrecht

Een aanbouw aan de zijgevel is altijd een stukje spannender dan de achtergevel. Al het gewicht uit de woning komt namelijk op de zijgevel. Door deze te onderbreken, onderbreek je niet alleen de draagconstructie maar vaak ook de stabiliteit. Daarom worden hier altijd constructieberekeningen voor gemaakt.
Soms vallen deze berekeningen mee, soms kan dat heel onvoordelig uitpakken en kostbaar worden. Dat is per project verschillend.

Uitdaging met deze aanbouw was de afstand tot de openbare weg. Omdat dit meer dan 60 meter was, ging dit niet met de gebruikelijke hijskraan. In dit geval werd er dus een mini hijskraan ingezet. Uiteindelijk is overal een oplossing voor.

De opbouw van deze aanbouw is interessant en zie je niet vaak. Veel licht in combinatie met eiken kolommen en Zweeds rabat. Samen vormt dit een mooi en kloppend geheel. Door de dakrand over te laten steken wordt de aanbouw van nog meer ‘body’ voorzien. Dit alles bij elkaar geeft het uiteindelijke resultaat.

Door bewust met heel andere materialen te werken geeft deze aanbouw niet het gevoel op een later moment geplaatst te zijn. Als hier voor metselwerk gekozen was, dan had dit metselwerk niet exact dezelfde kleur gehad als de bestaande woning. Dit verraad vaak dat een aanbouw naderhand is geplaatst. Het gaat hier om een persoonlijke keuze. Belangrijk is hierin je eigen gevoel. Laat je goed adviseren, maar neem de beslissing zelf!

Ook deze opdrachtgever liet uiteindelijk een mooie recensie achter. Van een win-win spreken we dan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Habrobouw is met meer dan 15 jaar ervaring gespecialiseerd op het gebied van aanbouw voor huizen. Werken met een betrouwbare aannemer in Dordrecht? Neem dan gerust contact op en wij staan u graag te woord.

Laat je inspireren

De foto’s van deze aanbouw in Dordrecht spreken voor zich. Een geweldig resultaat.

Geïnteresseerd?
Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Reviews van klanten

Klanten geven Habrobouw gemiddeld een 9.2/10 uit 130 beoordelingen vanuit FeedbackCompany.

Klanten geven Habrobouw gemiddeld een 4.8/5 uit 30 beoordelingen vanuit Google Reviews.

10/10
05-07-2023
Ghoerahoe
Heel fijn om mee samen te werken, goed personeel en goed bereikbaar en denkt in alles mee!!
9/10
15-03-2023
Paans
Goede communicatie. Meedenkende medewerkers
10/10
14-02-2023
Wieke Comello
Wij kunnen Habrobouw aan iedereen aanbevelen. Ze zijn erg betrouwbaar, duidelijke communicatie en komen de afspraken na. Vooraf krijg je een complete planning wat wanneer gepland staat. Als consument sta je zodoende niet voor verrassingen en weet je wat je te wachten staat. Ook de communicatie via de groepsapp werkt super goed. Joost (onze contactpersoon) is erg aardig, kundig en reageert vlot en komt afspraken na. Kortom: als je wil verbouwen moet je bij Habrobouw zijn!
10/10
08-12-2022
Jill
Denken met je mee!

Gerelateerde projecten