Aanbouw L-vorm in Strijen

Aanbouw

L-vormige aanbouw geplaatst in Strijen

Deze aanbouw is Strijen vroeg meer van onze creativiteit dan een standaardontwerp. Naast dat de woonkamer vergroot moest worden, was er ook een wens voor een extra badkamer, slaapkamer en toilet. Daarmee heeft deze aanbouw een meervoudige functie. De woonkamer is over de gehele lengte uitgebouwd. Aan de zijgevel hebben we een slaapkamer, een badkamer, een hal en toilet toegevoegd. Samen met opdrachtgever zijn wij tot dit ontwerp gekomen.

Allereerst wordt het ideaalplaatje besproken. Hoeveel ruimte moet er worden toegevoegd, wat moeten de bestemming van de ruimtes worden en hoe gaan we dit indelen? Omdat wij een meter uit de voorgevel zijn gebleven, kon deze aanbouw geheel vergunningsvrij worden geplaatst. Dit gaf ons veel vrijheid om naar eigen smaak en beleving aan de slag te gaan.

Als een aanbouw vergunningsplichtig is, dan zijn hier veel meer regels aan gebonden. Het ontwerp moet dan door welstand worden getoetst. Vaak moet de aanbouw dan ook verder terugvallen van de voorgevel.

Nadat de afmetingen en indelingen bekend zijn kijken we met welke materialen we gaan werken. Voor deze woning is gekozen om met een landelijke stijl te werken. Niet zo gek als je naar de ligging van het huis kijkt. Door te werken met een basis van 3 kleuren ontstaat een chique maar rustige uitstraling. De natuurlijke materialen vragen wel onderhoud, maar als je dit ervoor over hebt dan is dat zeker meer dan de moeite waard!

Opvallend is het terras aan de woning. Dit overdekt terras geeft de woning een volwassen uitstraling. Het zorgt voor de diepte in het plaatje waardoor de aanbouw er veel beter uit komt. Met een panorama uitzicht over het land is dit de perfecte locatie voor het maken van een dergelijk terras met overkapping. Het grote dakoppervlak inclusief de overkapping van het terras wordt goed benut door zonnepanelen. Hierdoor worden de energiekosten ondanks het toevoegen van extra ruimte naar beneden gebracht. Een waardevolle investering dus.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Habrobouw is met meer dan 15 jaar ervaring gespecialiseerd op het gebied van prefab uitbouw. Werken met een betrouwbare aannemer in Dordrecht? Neem dan gerust contact op en wij staan u graag te woord.

Laat je inspireren

De foto’s van deze aanbouw in Strijen spreken voor zich. Een geweldig resultaat.

Geïnteresseerd?
Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Reviews van klanten

Klanten geven Habrobouw gemiddeld een 9.3/10 uit 137 beoordelingen vanuit FeedbackCompany.

Klanten geven Habrobouw gemiddeld een 4.8/5 uit 36 beoordelingen vanuit Google Reviews.

10/10
15-01-2024
Maikel Zuidmeer
Wij hebben zeer goede ervaringen met Habrobouw. Ze hebben bij ons een mooie aanbouw gemaakt waar een flinke staalconstructie in moest. Alles is mooi afgewerkt en de prefab onderdelen stonden in een dag.
10/10
20-12-2023
Michel Puijpe
Prima ervaring, duidelijke planning en houden zich hieraan. Goed bereikbaar via telefoon of whatsapp bij vragen.
10/10
05-07-2023
Ghoerahoe
Heel fijn om mee samen te werken, goed personeel en goed bereikbaar en denkt in alles mee!!
9/10
15-03-2023
Paans
Goede communicatie. Meedenkende medewerkers

Gerelateerde projecten