Hoek-aanbouw Dordrecht

Aanbouw
woning-hoekaanbouw-habrobouw

Op deze locatie hebben wij een hoek-aanbouw geplaatst. Hierdoor zijn de m² van de woning zowat verdubbeld.
Met een grotere woonkamer en een apart kantoor is het een geweldige ruimte geworden.
De beleving van zo’n woning veranderd dan ook compleet. Veel opdrachtgevers geven aan dat ze zich niet meer voor kunnen stellen het zonder gedaan te hebben.
De subtiele sprong in het boeiboord, met de kraal op de dakrand zorgen voor een nostalgische afwerking
Het grote verschil tussen het vloerniveau van de woning en de straat zorgt voor een aanbouw die hoger is dan gebruikelijk. Daarom is er gekozen voor een verspringing van 200 mm in het plafond van de aanbouw naar de woning. Anders had de aanbouw aan de buitenzijde nóg 200 mm hoger geworden.

Zelfs deze aanbouw met afwijkende maten en hoogte is vergunningsvrij. Dit betekend wel dat de aannemer verantwoording heeft voor een goed bouwwerk. Bij een vergunningsvrije aanbouw worden er namelijk geen tekeningen en constructieberekeningen gemaakt. Voor een juiste aannemer is dat geen probleem. Die weet in iedere situatie welke materialen of acties moeten worden toegepast. Bij enige twijfel hierover is er altijd overleg met een constructeur. Uiteindelijk moet de aannemer zijn garantie afgeven op het werk. Belangrijk dus dat het goed zit met de constructie van de aanbouw.

Bij het samenstellen van de aanbouw komt er veel kijken. Verschillende afwegingen moeten worden gemaakt. Het moet onderhoudsarm zijn maar het esthetisch element heeft ook inspraak. Kunststof kozijnen, dat wel maar een trespa boeiboord? Dat gaat voor sommigen dan toch weer te ver.
Daarom kan het zijn dat de aanbouw gedeeltelijk onderhoudsarm is. Het oog wil toch ook wat.
Uiteindelijk draait het allemaal om het gevoel. Dat moet goed zijn. Zowel met de uitstraling van de aanbouw als met de partij die het moet bouwen.
Als je als aannemer dat kunt realiseren, dan ben je de ‘juiste aannemer’.

Geïnteresseerd?
Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Reviews van klanten

Klanten geven Habrobouw gemiddeld een 9.2/10 uit 130 beoordelingen vanuit FeedbackCompany.

Klanten geven Habrobouw gemiddeld een 4.8/5 uit 30 beoordelingen vanuit Google Reviews.

10/10
05-07-2023
Ghoerahoe
Heel fijn om mee samen te werken, goed personeel en goed bereikbaar en denkt in alles mee!!
9/10
15-03-2023
Paans
Goede communicatie. Meedenkende medewerkers
10/10
14-02-2023
Wieke Comello
Wij kunnen Habrobouw aan iedereen aanbevelen. Ze zijn erg betrouwbaar, duidelijke communicatie en komen de afspraken na. Vooraf krijg je een complete planning wat wanneer gepland staat. Als consument sta je zodoende niet voor verrassingen en weet je wat je te wachten staat. Ook de communicatie via de groepsapp werkt super goed. Joost (onze contactpersoon) is erg aardig, kundig en reageert vlot en komt afspraken na. Kortom: als je wil verbouwen moet je bij Habrobouw zijn!
10/10
08-12-2022
Jill
Denken met je mee!

Gerelateerde projecten