Uw woning verbouwen: wanneer is het beste moment?

10 mei 2023
woning verbouwen

U wilt uw huis verbouwen. Dit kost nu eenmaal tijd, energie en geld, zeker de wat grotere verbouwingen. Daarnaast kan het voorkomen dat dingen anders lopen dan gepland. Dit kan zorgen voor veel spanning. Om eventuele spanning niet onnodig nog hoger op te laten lopen is het verstandig om het juiste moment te kiezen voor uw verbouwing. In dit artikel proberen we u te helpen met het uitzoeken van het beste verbouw moment.

Vooraf

Van tevoren is het verstandig om goed in kaart te brengen wat er precies gaat gebeuren. Wanneer u duidelijk in beeld hebt wie wat gaat doen en wanneer dat gaat gebeuren kunt u een inschatting maken van hoelang de totale verbouwing zal gaan duren. Bedenk daarbij goed dat u tijdens een verbouwing te maken kunt krijgen met lichte uitloop. Wellicht komt u er tijdens uw verbouwing achter dat u bepaalde zaken toch liever anders wilt hebben of blijkt bijvoorbeeld besteld materiaal niet op voorraad.

Overleg

Overleg goed met de betrokken partijen. De mensen die u inhuurt zijn professionals die het beste in kunnen schatten hoe het verloop van uw verbouwing er uit zal gaan zien. Daarnaast is het van belang dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met de betrokken partijen.

Een moment uitkiezen om te verbouwen

Als eenmaal duidelijk is wat er precies moet gebeuren en hoelang dit duurt, kunt u een specifiek moment uit gaan kiezen om de werkzaamheden te beginnen. Doe ook dit altijd in overleg met alle betrokken partijen. Zo is alles voor iedereen te allen tijde duidelijk en komt niemand voor verrassingen te staan. Het is handig om voor uzelf te bedenken of er gedurende de verbouwperiode andere belangrijke en tijdrovende zaken op het programma staan. Probeer deze combinaties uiteraard zoveel mogelijk te vermijden. Bezig zijn met een verbouwing en tegelijkertijd bijvoorbeeld een bruiloft moeten organiseren is doorgaans niet de beste keuze.

Hoewel een verbouwing met lekker weer wellicht het meest gunstig is, is het mogelijk om het gehele jaar door uw huis te verbouwen. Bekijk zelf wanneer het voor u het juiste moment is om uw huis te verbouwen en wanneer u graag wilt dat de verbouwing af is.

We hopen u aan de hand van dit artikel op weg te geholpen te hebben met het kiezen van een goed moment voor uw verbouwing.


Meer weten over de mogelijkheden van een verbouwing? Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier, via 06 190 19 991 of [email protected]. Wij helpen u graag![

Terug naar overzicht