Veranda aanbouwen? De mogelijkheden uitgelicht

10 mei 2023
veranda laten aanbouwen

Als u een buitenmens bent, dan wilt u het liefst zo lang mogelijk genieten van uw buitenruimte. Een veranda aanbouwen kan voor u dan een perfecte uitkomst zijn, want een veranda is een mooi verlengstuk van de binnenruimte naar de tuin. Een veranda wordt veelal aan de gevel van een woning vastgemaakt, waardoor er een plek gecreëerd wordt waar u droog en uit de wind heerlijk kunt genieten van de tuin. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de aanbouw van een veranda, waardoor het soms lastig is om te bepalen wat bij u past. In dit artikel lichten we de mogelijkheden voor een veranda uit.

Een open houten veranda aanbouwen

Een houten aanbouw kan prachtig werken als veranda, aan zowel de voorkant als achterkant van uw huis. Een houten veranda voelt vaak rustiek en landelijk aan en is geliefd onder veel huiseigenaren. U kunt zelf kiezen uit verschillende stijlen, zowel modern als klassiek. Kiezen voor hout zorgt ervoor dat uw veranda het hele jaar door een heerlijk zomerse uitstraling heeft. Er zijn verschillende soorten opties als u voor hout kiest, denk bijvoorbeeld aan hardhout, houtcomposiet of geïmpregneerd hout. Het is verstandig om u hierover goed te laten informeren, want ieder materiaal heeft eigen kwaliteiten.

Een glazen veranda aanbouwen

Als u houdt van luxe en als u uw veranda een mooie moderne uitstraling wilt geven, dan is een glazen dak bij uitstek de juiste keuze. Een glazen dak staat garant voor veel licht waardoor u langer kunt genieten van heerlijke zomeravonden onder uw veranda. Een glazen dak voor uw veranda geeft ook een open uitstraling en een gevoel van ruimte, waar een niet-doorschijnend dak juist knusheid benadrukt.

Extra opties voor de aanbouw van een veranda

De tijd dat een veranda slechts uit een overkapping van buitenruimte bestond, is allang voorbij. Tegenwoordig is het mogelijk om na te denken over allerlei extra’s, die de voordelen van een veranda nog groter maken en die daarnaast ook de waarde van uw huis weer vergroten. Het aanbouwen van een veranda is daarom een goede investering, zelfs zonder extra’s. Bij deze opties kunt u denken aan een glazen dak, speciale dakbedekking, aangelegde elektra of een regenpijp.

Laat u bij ons informeren voor alle mogelijkheden

Wij helpen u graag bij het ontdekken van alle opties die wij bieden.  U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Dan kijken we graag met u mee naar de veranda die het beste bij u past!

Terug naar overzicht