Verbouwingen rondom of binnen uw huis? Houd rekening met deze zaken!

10 mei 2023
verbouwingen

U woont heerlijk in het huis waar u nu in woont. Verhuizen zal dan ook de komende jaren niet ter sprake komen. Toch zijn er een aantal punten die u graag zou willen veranderen aan uw huis. Wie weet wilt u uw serre uitbreiden, meer ruimte op zolder, een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer, allemaal verschillende verbouwingen. Waar moet u allemaal op letten wanneer u van plan bent om in of rondom uw huis te verbouwen?

Voordat u begint met de verbouwingen

Hoogstwaarschijnlijk bent u van plan uw huis te verbouwen om het woongenot te vergroten. Een ander punt waardoor men vaak voor een verbouwing kiest is dat uw huis doorgaans groter wordt en het zorgt ervoor dat de waarde van uw woning stijgt. Doordat verbouwen vaak gepaard gaat met een behoorlijke investering is het aan te raden om vakkundig advies in te winnen bij verschillende partijen. Zodoende kunt u een weloverwogen beslissing maken en kiezen voor de partij die het beste bij u past. Wat ook helpt bij het maken van uw keuze is door projecten die een aannemer heeft uitgevoerd te bestuderen. Ook de recensies spelen hierbij een grote rol.

Tijdens de verbouwingen

Het is belangrijk om regelmatig te controleren hoe de verbouwingen verlopen. Zo kunt u afwijkingen vroegtijdig signaleren en deze bespreken met uw aannemer.

Bouwtijdoverschrijding

In contracten staat doorgaans de verwachte opleveringsdatum vermeld, of het aantal werkdagen die een aannemer denkt nodig te hebben om de verbouwing af te ronden. Zeker bij een aanbouw aan uw huis kan een werkdag door slecht weer onwerkbaar worden. Slecht weer kan de opleveringsdatum in de weg zitten. Let hier op als u uw planning samenstelt.

Meerwerk

Meerwerk zijn werkzaamheden die extra worden uitgevoerd naast de werkzaamheden die zijn afgesproken. Bijvoorbeeld wanneer u toch nog een extra kraan wilt laten aansluiten of extra stopcontacten wil laten aanleggen. Spreek altijd voordat de werkzaamheden beginnen de prijzen voor meerwerk af en informeer of meerwerk invloed heeft op de uitvoeringsduur van de verbouwing. Om miscommunicatie tussen de partijen te voorkomen legt u de gemaakte afspraken schriftelijk vast.

Betalingstermijnen

Betaal altijd naar verhouding van de vordering van het geleverde werk door de aannemer. Wanneer u betaalt voor termijnen waarin nog geen werk is verricht loopt u financieel risico. Een aannemer kan in het ergste geval in die periode failliet gaan waardoor de kans klein is dat u uw geld terugkrijgt.

Heeft u plannen voor het verbouwen van uw woning en wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Maak dan vrijblijvend een afspraak en neem contact met ons op! Wij denken graag met u mee om uw woonwensen te realiseren.

Terug naar overzicht