Volledig stenen aanbouw realiseren? 3 spectaculaire voorbeelden

10 mei 2023
Stenen aanbouw

Denkt u erover om een stenen aanbouw te laten bouwen? Goed idee! Een aanbouw geeft uw woning veel meer vloeroppervlak waardoor u meer ruimte creëert in huis. Daarnaast is het een uitstekende manier om meer licht in huis te creëren, omdat u kunt kiezen voor het plaatsen van mooie grote ramen, of zelfs een lichtkoepel of lichtstraat in het dak. Habrobouw heeft ervaring met verschillende soorten van aanbouw aan een woning. In dit artikel delen we vier voorbeelden van een volledig stenen aanbouw, om u een idee te geven van de mogelijkheden. Kijkt u mee?

Stenen aanbouw 1

Stenen aanbouw met grote ramen

In bovenstaand voorbeeld is een stenen aanbouw gerealiseerd die de bewoners van dit huis enorm veel extra ruimte en licht bezorgt. De aanbouw is gebouwd van steen in een mooie, donkere kleur die goed past bij de grijze steen van de rest van het huis. Door gebruik te maken van enorme ramen en een mooie schuifpui wordt de tuin van buiten naar binnen gehaald en genieten de bewoners het gehele jaar door van een buitengevoel, zelfs in de winter. De grote ramen zorgen ervoor dat de binnenruimte prachtig wordt verlicht met natuurlijk licht.

Stenen aanbouw 2

Aanbouw voor een vergrote woonkamer

Bovenstaande foto is een project van Habrobouw zelf geweest. Het is een prachtig voorbeeld van een huis met daaromheen weinig grondoppervlak, waarop Habrobouw toch een schitterende aanbouw heeft kunnen plaatsen. Deze aanbouw is in dezelfde stijl als de rest van het huis gebouwd en transformeert het huis tot een riante woning met veel mogelijkheden. De materiaalkeuze zorgt ervoor dat het esthetische element van de woning gewaarborgd blijft, waardoor de aanbouw uitstekend past bij de rest van het huis.

Spectaculaire stenen aanbouw in Dordrecht

Bovenstaande aanbouw heeft Habrobouw in 2018 gerealiseerd. Bij dit ontwerp lijkt het te gaan om een volledig stenen aanbouw. Echter, is deze aanbouw gedeeltelijk van keralith, dat veel lichter is dan metselwerk. Dit is een goede oplossing wanneer u heel graag een volledig stenen aanbouw wilt realiseren, maar dit niet zomaar kan vanwege het risico op een verzakking. Hoewel het dus geen volledig uitbouw van steen is doet het uiterlijk wel zo lijken. Het is een schitterend voorbeeld van een moderne aanbouw op een traditioneel huis dat zorgt voor extra veel lichtinval en een prachtig uitzicht op de tuin. Het effect is hetzelfde als die van een stenen aanbouw, maar kan dus ook gerealiseerd worden op plekken die een stenen aanbouw niet aankunnen.

Vraag ons zeker naar de mogelijkheden!

Habrobouw is een aannemersbedrijf met veel aandacht voor kwaliteit, voor- en nazorg. Wij zijn een prefab bouwbedrijf. Het prefab bouwproces verloopt sneller en efficiënter, met behoud van kwalitatieve materialen en hetzelfde eindproduct als in een traditioneel bouwproces. Bent u op zoek naar meer informatie over het realiseren van een stenen aanbouw? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen u graag!

Terug naar overzicht