Waarom Bouwgarant zo fijn is

02 november 2023
Bouwgarant

Bouwen met een vangnet onder je. Daar droomt iedereen toch van? BouwGarant blijft achter de schermen totdat het nodig is. Maar wat betekent dit vangnet nu voor jou? We leggen het uit in onze blog!

Wat is bouwgarant?

Bouwgarant is een keurmerk in de bouw waar aannemers zich aan kunnen aansluiten. Eigenlijk verwijst het naar het woord: Bouw garantie. Iedereen die geregistreerd is, stemt in om bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen na te leven. Zo bieden ze garantie aan klanten met betrekking tot kwaliteit van het werk. De garanties kunnen betrekking hebben op zaken zoals bouwgebreken, vertragingen en andere problemen die zich kunnen voordoen tijdens of na een bouwproject.

Het doel van Bouwgarant is om klanten vertrouwen te geven in het bouwproces en een mogelijkheid tot verhaal te bieden als er iets misgaat. Het helpt ervoor te zorgen dat bouwprojecten aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen. Het is echter belangrijk om de specifieke voorwaarden van de garantie te begrijpen die wordt geboden door een bouwer of aannemer die is geregistreerd bij Bouwgarant, aangezien deze kunnen variëren.

Zo zijn vele voordelen van een BouwGarant verzekering, maar de belangrijkste zijn:

  • Bij faillissement van de aannemer worden de extra afbouwkosten vergoed
  • Je hebt garantie tegen verborgen en constructieve gebreken (na oplevering)

Bouwgarant aannemer

Als je verzekerd wil zijn van kwaliteit en garantie, kun je dus het beste op zoek gaan naar een Bouwgarant aannemer. Dit brengt naast de garantie, ook enorm veel voordelen met zich mee:

  • Diploma’s & verzekeringen

BouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt. Als je een BouwGarant-aannemer inschakelt, ben je er zeker van dat je werkt met een ervaren partij die zijn zaken op orde heeft.

  • Kwaliteitseisen en kwaliteitstoetsen

Om het BouwGarant-keurmerk te mogen dragen, moet een bouwbedrijf aan een reeks van kwaliteitseisen voldoen.  Als de aannemer het BouwGarant keurmerk eenmaal heeft, wordt hij regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie.

  • Aantoonbare ervaring

Een BouwGarant-aannemer moet aantonen dat hij ervaring heeft in de bouw. Zo weet je zeker dat de aannemer jou goed kan adviseren en het werk naar behoren uitvoert.

  • De BouwGarant-klachtenregeling

Mocht er toch iets misgaan tijdens de bouw en je komt zelf met jouw aannemer niet tot een oplossing, dan biedt de klachtenregeling van BouwGarant een uitkomst. Ze doen er alles aan om samen met jou en jouw aannemer tot een oplossing te komen.

  • BouwGarant-garantie voor extra zekerheid

Als je een BouwGarant-garantie afsluit, kun je rekenen op extra zekerheid, bijvoorbeeld bij faillissement van jouw aannemer. Het bouwproject wordt dan toch voltooid.

Kosten verzekering BouwGarant

De kosten? Daar hoef je het niet voor te laten. Stel, je hebt een project van € 70.000. De kosten om dit project te verzekeren met BouwGarant zijn € 211,75 incl. BTW. Dat is niet veel toch? Dit lage tarief is mogelijk omdat Habrobouw volledig is gescreend door BouwGarant. Het risico is daarmee zeer laag en hierdoor kan BouwGarant uw project verzekeren tegen een uiterst laag tarief.

Kies voor Habrobouw!

Habrobouw is specialist op het gebied van aanbouwen (met) binnen verbouwingen en dakkapellen. Specialist in maatwerk op het gebied van prefab en dat is uniek! Wij bouwen alles naar uw wens zonder beperkingen. Dit concept in combinatie met de hoge beoordelingen is onze formule voor een gezond en bloeiend bedrijf. Het plezier wat wij met elkaar hebben in ons werk, dat willen we graag aan jou laten zien. Plezier in het werk maakt ons tot wie wij zijn.

Wil je meer informatie over Bouw Garant? Bekijk het filmpje hieronder:

Terug naar overzicht