Wat is het verschil tussen prefab bouwen en traditioneel bouwen?

10 mei 2023
prefab aanbouw of traditioneel bouwen

Wanneer in de bouwwereld gesproken wordt over prefab, dan staat dit voor prefabricage. Het woord zegt het al: wanneer we prefab bouwen dan is het bouwobject voorbereid en afgemaakt in een werkplaats, alvorens het naar de plaats van bestemming wordt gebracht. Prefab of prefabricage kan worden toegepast op een uitbouw of dakkapel, maar ook op een gehele woning. U kunt zich echter voorstellen dat een reeds gebouwde woning niet zomaar te transporteren valt. Vandaar dat grotere prefab bouwprojecten meestal in meerdere kleine elementen worden opgedeeld. Deze bruikbare elementen worden vervolgens na transport eenvoudig in elkaar gezet op de bouwplaats. Wij leggen u graag hoe eenvoudig het plaatsen van een prefab dakkapel, aanbouw of opbouw is. Ook vertellen we wat het verschil is tussen prefab bouwen en traditioneel bouwen.

1. Het verschil tussen prefab bouwen en traditioneel bouwen

Wat zijn nu de belangrijkste verschillen tussen traditionele bouw bouwen en prefab bouwen? Hieronder de voordelen van prefab bouw ten opzichte van traditionele bouw op een rij:

  • Prefab bouw wordt in de werkplaats volledig of grotendeels gemaakt;
  • De kwaliteit van prefab bouw is altijd gewaarborgd omdat het onder perfectie condities wordt voorbereid en gebouwd;
  • Het plaatsen van prefab bouw geeft veel minder overlast;
  • Bij prefab bouw worden er op voorhand al veel bouwfouten uitgehaald.

Uiteraard op de eerste plaats het feit dat een prefab aanbouw, opbouw of dakkapel niet op de bouwplaats zelf, maar al in de werkplaats volledig of in ieder geval grotendeels wordt gemaakt. Doordat in alle rust en onder perfectie condities voorbereid en gebouwd kan worden, maakt dit dat bouwen enorm veel mogelijkheden biedt. Bijna alle types en soorten bouwen kunnen prefab worden gemaakt. Andere belangrijke verschillen ervaart u tijdens de bouwperiode zelf. Zo heeft u van prefab bouw veel minder overlast. Het meeste werk vindt immers niet bij u thuis plaatst, maar op de werkplaats. Bovendien is de kwaliteit van prefab bouw altijd gezekerd omdat de bouwomstandigheden ideaal zijn. Een bijkomend voordeel is dat er van tevoren dieper op de materie ingegaan wordt omdat alles vóór aanvang van de bouw al gemaakt moet zijn. Daarom worden er op voorhand al veel bouwfouten uitgehaald die men anders tijdens de bouw tegen zou komen.

2. Prefab bouwen; onze werkwijze

Kiest u voor prefab bouw, dan zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Wij zijn niet alleen uw aannemer, maar ook uw adviseur en coördinator. Zo inventariseren wij vooraf altijd nauwgezet uw wensen. Vervolgens adviseren wij u zo goed mogelijk over de mogelijkheden. Het doel van dit advies is om ervoor te zorgen dat u een bouw krijgt die aansluit op uw wensen en bovendien goed bij de rest van uw woning past. Vervolgens wordt de gekozen bouw gemaakt in onze werkplaats. U ontvangt van ons een balkenplanning hiervan met de hele doorlooptijd zodat u precies weet wanneer er werkzaamheden plaats vinden en wanneer we verwachten gereed te zijn. De wanden en het dak van de bouw plaatsen wij bij u met de kraan en in zeer korte tijd bent u helemaal klaar, en kunt u gaan genieten van uw nieuwe bouw.

3. Kwaliteitsgarantie

Ondanks de snelle plaatsing van prefab bouw is de kwaliteit zeker gelijk, en wat ons betreft zelfs beter dan traditionele bouw. De bouw wordt immers onder perfecte omstandigheden gemaakt, aangezien er geen hinder van het weer wordt ondervonden, en wordt er op een schone en vlakke vloer gewerkt. De bevestiging aan de constructie gaat op dezelfde manier als bij traditionele bouw. Daarom geven wij met een gerust hart garantie die gelijk is aan het traditioneel bouwen!

Wilt u weten of prefab bouw ook voor u een goede keuze is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een vrijblijvend advies!

Terug naar overzicht