Wat kost een verbouwing? Wij geven u een indicatie

10 mei 2023
gemiddelde prijs verbouwing

Het is de vraag die veel huiseigenaren bezighoudt en waar vaak moeilijk antwoord op te geven is: Wat kost een verbouwing? Deze vraag is vaak lastig te beantwoorden, omdat de kosten van een verbouwing afhangen van veel verschillende factoren. Om u toch een beter inzicht te geven in het berekenen van de kosten van een verbouwing, beschrijven wij in dit artikel een aantal zaken die van invloed zijn op de kosten van uw verbouwing!

Wensen en grootte van uw verbouwing

Allereerst is het natuurlijk van belang om na te gaan welke wensen u precies heeft. Gaat het enkel om een kleine verbouwing in de badkamer? Of betreft het de gehele woonkamer en keuken? De eisen die u stelt aan de verbouwing spelen een grote rol bij het ramen van de eventuele kosten. Bekijk dus goed wat u wilt laten verbouwen en hoe u dit wilt laten doen. Zijn er enkel een paar kleine aanpassingen of betreft het een grondige verbouwing met vrijwel een hele nieuwe inrichting? Ook de kosten van het materiaal dat u wilt gebruiken, is daarbij van belang. Een aannemer kunt u vaak voorzien van het prijskaartje dat samengaat bij de soort verbouwing dat u voor ogen heeft.

Zelf doen of laten doen

Daarnaast speelt het natuurlijk een grote rol of u zelf aan het klussen gaat, of dit uitbesteedt aan een externe partij. Zelf klussen kan zorgen voor een goedkopere verbouwing, maar daarbij draagt u wel zelf alle risico’s. Besteedt u de verbouwing uit aan een professioneel bedrijf? Dan weet u zeker dat er garantie rust op de geleverde kwaliteit en bent u ook juridisch verzekerd van deze kwaliteit. Zo kunnen de hogere kosten die u maakt het dubbel en dwars waard zijn!

Overige kosten van een verbouwing

Tot slot is het van belang om te bekijken wat voor soort verbouwing u wenst te hebben. Bij grotere verbouwingen kan het namelijk voorkomen dat er onvoorziene kosten om de hoek komen kijken. Bijvoorbeeld de kosten van eventuele vergunningen of onvoorziene uitgaven. Om antwoord te krijgen op de vraag wat kost een verbouwing, raden wij aan de door u gewenste verbouwing aan te dragen bij verschillende aannemers. Zij maken in veel gevallen vrijblijvend een offerte, waarna u deze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Zo kunt u het best inschatting wat een verbouwing gaat kosten en kunt u kiezen voor de prijs-kwaliteitverhouding!

Indien u op zoek bent naar een professionele partij die u kan voorzien van een passende offerte, dan bent u bij ons van Habrobouw aan het juiste adres! Voor meer vragen, informatie of voor een vrijblijvende offerte kunt u het best contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Terug naar overzicht