Wat zijn de voordelen van een Prefab aan- of opbouw?

10 mei 2023
Voordelen prefab aanbouw

Prefab of systeembouw is niet nieuw. Het bestaat al jaren. Van volledige woningen tot prefab op- of aanbouwconstructies. Wat echter wel nieuw is, is dat de kwaliteit van prefab tegenwoordig niet meer onderdoet voor traditionele woningbouw. Het misverstand dat prefab wel sneller, maar kwalitatief minder zou zijn, helpen wij dan ook graag de wereld uit. De kwaliteit van de uiteindelijke constructie is hetzelfde als die van traditionele bouw, alleen wordt er een hoop werk op de werkplaats gedaan. Over deze en andere voordelen van prefab aanbouw leest u in dit artikel.

Weinig overlast

Bij prefab wordt het meeste werk vooraf op de werkplaats gedaan. Van de voorbereiding tot de daadwerkelijke productie. Dit zorgt ervoor dat u weinig last heeft van rommel, bouwmaterialen en werkzaamheden bij de woning zelf. U merkt pas iets van de verbouwing als alle onderdelen van uw aanbouw of opbouw gereed zijn. Bij bijvoorbeeld een opbouw plaatsen we de hele constructie in één keer met een hijskraan op de woning. Zo kunt u snel genieten van uw dakkapel of opbouw.

Efficiëntere bouw

Het realiseren van een prefab aanbouw of opbouw is daarnaast een stuk efficiënter dan traditionele bouw. Doordat het meeste werk immers op de werkplaats wordt gedaan, hebben we geen last van weersomstandigheden of andere zaken van buitenaf die de bouw kunnen vertragen. Bovendien kan er in tijden van drukte in ploegendiensten gewerkt worden om in de vraag te kunnen blijven voorzien.

Kortere bouwtijd

Het spreekt voor zich dat de daadwerkelijke bouwtijd bij prefab aanzienlijk korter is. Alle grote onderdelen van de aan- of opbouw worden als een groot bouwpakket aangeleverd en ter plekke door de aannemer in elkaar gezet en geplaatst. Zo is de klus razendsnel geklaard en kunt u binnen 2 weken genieten van een volledige aanbouw of opbouw.

Geen verrassingen achteraf

U weet van tevoren precies waar u op kunt rekenen. Zowel qua doorlooptijd, als qua kosten. Dankzij de geconditioneerde werkomstandigheden komen bouwvertragingen bijna niet voor en ook onvoorziene kosten zijn met prefab-bouw verleden tijd. Dit betekent overigens wel dat u tijdens de voorbereidende fase goed uw wensen en aandachtspunten moet aangeven, omdat aanpassen achteraf vaak lastiger is.

Prefab aanbouw: uitstekende kwaliteit

Doordat de bouwomstandigheden op de werkplaats ideaal zijn, kunnen kwalitatief hoogwaardige prefab-onderdelen opgeleverd worden. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming worden deze onderdelen binnen no-time gemonteerd en is de constructie snel wind- en waterdicht. Hierdoor heeft u vrijwel geen last van bijvoorbeeld vocht in de muren, iets wat de kwaliteit en levensduur ten goede komt.

Verschillende voordelen prefab aanbouw of opbouw

Hoewel de mogelijkheden natuurlijk niet onbeperkt zijn, heeft u wel de keuze uit heel veel verschillende afmetingen en stijlen als het aankomt op uw prefab aanbouw of opbouw. Denk aan de materiaalkeuze, de grootte van ramen en deuren, de indeling, kleuren, afwerkingen en de locatie van bijvoorbeeld stroompunten en afvoerleidingen. Neem ook gerust eens een kijkje op onze projectenpagina. Hier vindt u tal van projecten die wij met prefab hebben gerealiseerd. Er is meer mogelijk dan u wellicht denkt.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een prefab aanbouw, opbouw of dakkapel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Habrobouw staat graag voor u klaar.

Terug naar overzicht