3 redenen waarom u uw woning zou aanbouwen

10 mei 2023
redenen voor woning uitbouw

U heeft een fijn huis in een prettige buurt en u wilt liever niet verhuizen. Er is echter één probleem: het begint wat krap te worden. Overweeg dan eens om uit te bouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw huidige woning te voorzien van extra ruimte. Bovendien hoeft dit dankzij de prefab mogelijkheden helemaal niet ingewikkeld te zijn en lang te duren. Binnen de kortste keren geniet u van een extra ruime woonkamer, uw kantoor aan huis of een extra verdieping. Nog niet helemaal overtuigd? Wij geven u drie redenen om te kiezen voor uw woning uitbouwen.

1. Moderniseer uw huis met prefab aanbouw

Oudere woningen kunnen prachtig zijn, maar hebben vaak wel als nadeel dat de afzonderlijke ruimtes relatief klein en donker zijn. Jaren 30 woningen zijn bijvoorbeeld ongekend populair vanwege hun karakteristieke stijlkenmerken en charme. In dit soort woningen treft u vaak een aparte keuken en voor- en achterkamer aan. Heel leuk natuurlijk, maar niet zo praktisch voor een modern gezin. Als u besluit om uw woning te renoveren en moderniseren, dan kunt u met een prefab aanbouw in één klap een stuk meer ruimte en licht creëren. U hoeft daarbij zeker niet bang te zijn dat uw woning zijn kenmerkende charme verliest. Ook bij prefab is er ontzettend veel mogelijk qua afmetingen, materialen en uitstraling. Een deskundige aannemer helpt u bij het ontwerp waarbij gekeken wordt naar de huidige constructie van de woning en rekening wordt gehouden met uw wensen.

2. Haal buiten naar binnen met woning uitbouwen

Een andere goede reden om te kiezen voor een woning uitbouwen is dat het mogelijkheden biedt om dat fijne buitengevoel naar binnen te halen, zodat u ook in de wintermaanden of bij slecht weer volop kunt profiteren van een natuurlijke sfeer en zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke serre, lichtkoepel of complete lichtstraat in uw dak. Door natuurlijke materialen en veel glas te gebruiken, vervaagt de grens tussen binnen en buiten waardoor het een organisch geheel wordt. Het grote voordeel van prefab is bovendien dat u zelfs in de winter een serre of uitbouw kunt laten plaatsen, omdat het meeste werk op de werkplaats gedaan wordt. Binnen twee weken kunt u al in uw nieuwe buitenkamer zitten!

3. Creëer ruimte met prefab opbouw

Waar volwassen kinderen vroeger niet konden wachten om het huis uit te gaan, blijven ze tegenwoordig steeds langer thuis wonen. Maar hoe fijn het ook is om bij pa en ma thuis te blijven wonen, ze hebben toch ook wat extra ruimte en privacy nodig. Die extra ruimte is gemakkelijk te creëren met bijvoorbeeld een prefab opbouw. Zo ontstaat in één keer heel veel extra slaap-, studeer- en woonruimte. Heeft u geen thuiswonende kinderen, maar bent u wel mantelzorger voor uw (schoon)ouders? Een prefab aanbouw als ouderenwoning wordt steeds populairder. Op die manier kunnen uw (schoon)ouders zelfstandig blijven wonen, terwijl u een oogje in het zeil houdt.

Natuurlijk zorgt een uitbouw niet alleen voor extra licht en ruimte, maar levert het ook een flinke meerwaarde op voor uw woning. Nog een extra reden dus om vandaag nog contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Terug naar overzicht