7 verbluffende voorbeelden van een woning uitbouw

10 mei 2023
woning aanbouwen

Droomt u al een tijdje van een woning uitbouw en bent u op zoek naar inspiratie hiervoor? Dan helpen wij u graag op weg! Er bestaan ontzettend veel stijlen en varianten waarbij een woning uitbouw voor een verbluffend resultaat zorgt. Wij laten het u zien aan de hand van de volgende voorbeelden.

 

Voorbeeld 1: Extra licht en ruimte

Het creëren van extra licht en ruimte in huis, is bijna altijd het uitgangspunt van een woning uitbouw. Deze uitbouw met grote ramen is hier een mooi voorbeeld van. Het glas zorgt voor zowel veel licht als ruimte in de woning. Doordat de tuin voor een groot deel wordt betrokken bij de woonkamer, wordt er een tuinbeleving gecreëerd. Dit is ideaal voor mensen die bij een lagere temperatuur graag van het buitenleven willen genieten. Zodra de zomer aanbreekt, kunnen de schuifdeuren open, zodat de tuin en kamer samen een geheel zijn.

uitbouw

Voorbeeld 2: Woning uitbouw met een twist

De volgende woning uitbouw volbrengt twee doelen: meer binnenruimte en een overdekte buitenruimte. Onder de uitbouw, die te herkennen is aan de witte mal, is een constructie van palen gemaakt. Dit creëert een overdekt buitengedeelte. De betonnen vloer in de tuin maakt dit bijzondere ontwerp helemaal compleet. Hoewel deze uitbouw behoorlijk wat ruimte van uw tuin vraagt, levert het wel veel buitenplezier op tijdens de koudere dagen.

prefab aanbouw of uitbouw

Voorbeeld 3: Verbouw en uitbouw van een villa

Deze moderne woning uitbouw is gemaakt om optimaal te kunnen genieten van de tuin. Het is een prachtig voorbeeld waarbij het renoveren van een huis wordt gecombineerd met een uitbouw, waardoor de woning een complete metamorfose heeft gekregen. De uitbouw van maar liefst 104 m2 is gemaakt met duurzame materialen, die een leven lang meegaan. Het resultaat: een schitterende villa met een luxe uitstraling.

renovatie-uitbouw-uitbouw-villa-habrobouw

Voorbeeld 4: Naadloze verbinding met de tuin

Dit pareltje is een klassiek voorbeeld van een woning uitbouw. De tuin wordt als het ware naar binnen gehaald met deze strakke uitbouw, waarbij glas en hoge ramen de boventoon voeren. Het is ideaal om hier een schuifpui in te laten monteren, waardoor u in de zomer gemakkelijk vanuit de kamer uw tuin in kunt stappen. Met deze woning uitbouw kunt u in de koudere maanden optimaal genieten van het uitzicht op uw tuin, zodat u het buitenleven toch een beetje naar binnen haalt.

kosten uitbouw

Voorbeeld 5: Woning uitbouw met een natuurlijke uitstraling

Het volgende project hebben we gerealiseerd in goede samenwerking en afstemming met de opdrachtgever. Het is een goed voorbeeld van hoe een uitbouw het aanzicht van een woning volledig kan veranderen. De ruwe eiken palen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Daarnaast creëert de open ruimte tussen de palen rust en luxe. De woning heeft door de uitbouw meer sfeer gekregen en ademt een zekere exclusiviteit uit.

Uitbouw-rechterzijde-habrobouw

Voorbeeld 6: Uitbouw huis met dakterras

Wilt u een uitbouw combineren met een dakterras? Dat kan! U creëert hiermee niet alleen meer binnenruimte maar daarnaast ook nog extra buitenruimte in de vorm van een riant dakterras. Bij deze constructie staat de stijl van de uitbouw bijna lijnrecht tegenover de stijl van het huis. Toch passen de twee bouwstijlen goed bij elkaar en zorgt de uitbouw voor een smaakvol uiterlijk. Vindt u het spannend om voor een andere bouwstijl te kiezen? Dat is begrijpelijk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden zodat de uitbouw volledig naar wens uitpakt.

aanbouw-door-habrobouw-in-zwijndrecht

Voorbeeld 7: Woning uitbouw met overkapping

Bij deze woning uitbouw is er niet alleen meer woonoppervlakte gecreëerd, maar is ook de zijkant verlengd waardoor er een overkapping ontstaat. In de zomer biedt het extra schaduw en in het voor- of najaar extra beschutting. Het rieten dak geeft een sfeervol uiterlijk aan het landelijke huis, daarnaast zorgt het mooie nieuwe terras voor een compleet plaatje.

verbouwing woning dordrecht

Wat kan Habrobouw voor u betekenen?

Wij helpen u graag bij het ontwerpen en realiseren van een prachtige woning uitbouw. Kiest u voor Habrobouw, dan kiest u voor een persoonlijke service waarin alles naar wens gerealiseerd kan worden. Wij denken graag met u mee, of het nu gaat om bijzondere wensen, ontwerpen of het gebruiken van een bepaald materiaal.

 

Meer weten over uitbouwen? Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer informatie over het realiseren van een woning uitbouw of bent u op zoek naar een aannemer? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies en komen samen met u tot het beste resultaat.

Terug naar overzicht