Stalen uitbouw: 3 mooie voorbeelden op een rij

10 mei 2023
stalen uitbouw

De laatste jaren heeft de industriële trend veel aan populariteit gewonnen. Stalen woonaccessoires, maar ook onder andere deuren en meubels, zijn uit veel huizen niet meer weg te denken. Bent u ook zo dol op deze stoere en moderne stijl én denkt u aan het plaatsen van een uitbouw? Dan is een stalen uitbouw een geweldig idee.  Door de vele mogelijkheden past een stalen uitbouw zowel bij een jaren 30 woning als bij een modern huis. Wilt u uw woning uitbouwen en overweegt u een deze vorm van een uitbouw? Doe dan inspiratie op met deze drie prachtige voorbeelden.

Combineer modern en klassiek voor een unieke uitstraling

Bij een uitbouw van staal wordt al snel gedacht aan moderne huizen. Maar juist de combinatie van een strakke, moderne stalen pui bij een klassieke woning geeft een bijzonder effect. Het contrast maakt van de stalen uitbouw een extra blikvanger. Hoe ontzettend mooi dit is, lieten we zien in Hillegersberg. Hier plaatsten we een stalen pui aan een traditionele woning. Om de uitbouw extra allure te geven, werkten we met kozijnen van hoogwaardig staal-look aluminium. Deze hebben een veel slankere uitstraling dan het grove stalen frame. Het resultaat is een luxe ogende uitbouw, die de pui van deze traditionele woning een verfrissende uitstraling geeft.

Stalen uitbouw

Pak groots uit met een stalen uitbouw in L-vorm

Heeft u een hoekwoning of een vrijstaande woning? Dan is het mogelijk om een extra grote stalen uitbouw te laten plaatsen. Zo’n uitbouw in L-vorm heeft direct een indrukwekkend effect. Dat laat de L-vormige stalen uitbouw die we in Spijkenisse plaatsten goed zien. Niet alleen is dit een uitbouw van zo’n 54m², ook moest er een tweede verdieping op de uitbouw worden gerealiseerd. Onder de bestaande muren mocht hiervoor geen ondersteuningskolom worden geplaatst. Dat betekent dat het volledige gewicht op het stalen frame van de uitbouw moest rusten. Een flinke uitdaging, maar het is gelukt! Het bewijst dat er met deze uitbouw écht alles mogelijk is!

aanbouw van staal

Extra licht in uw woning met een moderne uitbouw

Een stalen uitbouw leent zich ook erg goed voor een modern ontwerp. Als u kiest voor een uitbouw van veel glas met staal creëert u eenvoudig een moderne uitstraling. Beslaat de uitbouw ook nog een volledige wand van uw woning? Dan krijgt u niet alleen een nieuwe pui, maar ziet het erbinnen ook direct heel anders uit. De moderne uitbouw zorgt dan voor veel extra lichtinval in huis. Perfect voor in de eetkamer, leefkeuken of wintertuin.

Geniet van de voordelen van een stalen uitbouw

Hebben deze voorbeelden u geïnspireerd en droomt u nu van een prachtige stalen uitbouw aan uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag over de vele mogelijkheden en denken met u mee over welke vorm van een uitbouw het beste aansluit op uw wensen en woning. Misschien geniet u dan binnenkort ook wel van zo’n schitterende toevoeging aan uw huis.

Terug naar overzicht