Uitbouw keuken laten plaatsen? 3 mooie voorbeelden en ideeën

10 mei 2023
keuken uitbouwen

Wilt u de keuken en eetkamer in huis graag combineren en heeft u hiervoor een grotere ruimte nodig dan de huidige keuken? Of verlangt u ernaar een mooie lichte ruimte te creëren waar met veel daglicht gekookt en gegeten kan worden? Een uitbouw keuken is een van de meest voorkomende uitbouwprojecten aan particuliere woningen. Er zijn verschillende redenen om ervoor te kiezen uw keuken uit te bouwen. Samen met u stellen wij de woning uitbouw samen die het beste aansluit op uw persoonlijke wensen. Uit de voorbeelden hieronder haalt u alvast inspiratie voor uw perfecte uitbouw keuken.

1. Plaats uw keuken in een glazen uitbouw voor prachtige lichtinval

Uw keuken uitbouwen kunt u heel mooi doen door een glazen uitbouw te plaatsen aan de huidige ruimte. Dit zorgt niet alleen voor het daadwerkelijk vergroten van de ruimte: door de enorme lichtinval die een glazen uitbouw biedt, wordt de ruimte ook optisch veel groter. Omdat een uitbouw vaak een uitbreiding op de bestaande keuken betreft, wordt hier meestal de eetkamer in geplaatst. Bent u toe aan een volledige nieuwe keuken? Dan kunt u er ook voor kiezen de keuken in de uitbouw te plaatsen. Zo kunt u koken met daglicht en heeft u tijdens de uren dat u in de keuken staat zicht op de buitenomgeving waaraan uw keuken grenst.

2. Een moderne keuken past ook geweldig bij een jaren 30 woning

Het is een misverstand dat een moderne uitbouw niet past bij een oude woning of historisch pand. Kies voor een sterk contrasterend materiaal, zoals een stoere uitbouw met een frame met staal-look. U zult zien dat zo’n stoere uitbouw keuken prachtig staat bij, bijvoorbeeld, een jaren 30 woning. Het zorgt bovendien voor een compleet veranderde moderne look van het interieur. Wilt u het klassieke interieur van uw woning behouden, of woont u in een monumentaal pand en bent u gebonden aan de hiervoor opgestelde regels? Wij kunnen uw uitbouw keuken ook bouwen in de stijl van het bestaande pand. Zo gaven we eerder deze woning in Rotterdam een achtergevel die niet te onderscheiden is van de originele bouwstijl:

jaren 30 uitbouw keuken

3. Denk ook eens aan een uitbouw keuken met veranda

Wellicht heeft u een kleine tuin en twijfelt u over de omvang van de uitbouw en de plaats de deze inneemt in de tuin. Blijft er bijvoorbeeld wel genoeg ruimte over om in de zomer in de tuin te zitten? Als u graag in de tuin eet of beperkte ruimte heeft achter uw woning kunnen wij een uitbouw keuken met veranda ten zeerste aanraden. De uitbouw kan volledig open worden gebouwd zodat u in de zomer overdekt buiten kunt zitten, maar u kunt ook kiezen voor een glazen uitbouw met schuifpui. Deze laatste optie geeft zowel in de winter als in de zomer veel plezier.

Hopelijk hebben bovenstaande voorbeelden van een uitbouw keuken u geïnspireerd om uw eigen plannen vorm te geven. Kunnen wij u helpen bij het ontwerp van uw uitbouw of heeft u andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar overzicht