Uitbouw van een garage: dit zijn 3 mogelijkheden

10 mei 2023
uitbouw garage mogelijkheden

Bij een uitbouw wordt vaak gedacht aan een uitbouw van een woning. Meestal kiest met ervoor om bijvoorbeeld de keuken uit te bouwen met een eetkamer, of voor een uitbouw met daarin een extra slaapkamer. Maar heeft u weleens over de mogelijkheid tot het uitbouwen van uw garage nagedacht? Hoewel minder vaak toegepast dan een woning uitbouw, kan een uitbouw aan de garage in vele vormen worden gerealiseerd en de oplossing zijn voor uw problemen. Van te weinig lichtinval in de garage tot te weinig opbergruimte: een uitbouw biedt oplossing. Hieronder lichten wij 3 mogelijkheden uit.

1. Creëer extra werkruimte of atelieruimte met een uitbouw

Misschien ligt uw probleem in de beschikbare ruimte die uw huidige garage biedt. Zaken die zich vaak voordoen, zijn bijvoorbeeld het gemis aan extra werkruimte, of het ontbreken van een kantoor aan huis. Ook voor het creëren van een atelier aan huis is een uitbouw van uw garage een uitstekende oplossing. U kunt in dit geval kiezen voor een vergelijkbare uitbouw als de uitbouw die wij aanraden bij het woning uitbouwen. Wij kunnen bijvoorbeeld een prefab uitbouw leveren die aansluit bij de huidige bouwstijl van uw woning en garage, of met u meedenken over een compleet nieuwe look die aansluit bij uw wensen of ondernemingsactiviteiten.

2. Een uitbouw van uw garage met overkapping voor uw auto

Een andere populaire reden om een uitbouw aan de garage te plaatsen is om een overkapping voor een (extra) auto te creëren. Vaak wordt de binnenruimte van de garage gebruikt voor opslag of andere doeleinden en past de auto hier niet meer bij. Als u een tweede auto heeft en deze graag overdekt wilt laten staan tegen slechte weersomstandigheden of aantasting van de lak door, bijvoorbeeld, vogelpoep, biedt een uitbouw aan de garage oplossing. U kunt in dit geval de uitbouw aan de zijkant van uw huidige garage plaatsen, zodat de auto u niet in de weg staat.

3. Een veranda uitbouw aan de garage

Wilt u een overdekte tuin of veranda uitbouw plaatsen zonder hier altijd zicht op te hebben vanuit de woonkamer of keuken? Ook dan kunt u kiezen voor een uitbouw aan de garage. Om een overdekt terras te creëren kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een glazen uitbouw waarin u altijd beschut zit tegen wind en regen. Of gaat u voor een uitbouw in de vorm van een veranda waarin u een buitenkeuken of openhaard kunt plaatsen?

Heeft u inspiratie gekregen door bovenstaande voorbeelden? Wij helpen u graag bij de uitwerking van uw ideeën. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar overzicht