Hoekwoning uitbouwen? 6x hoe spectaculair dat eruitziet!

10 mei 2023
Uitbouw hoekwoning

Ook al woont u in een mooie hoekwoning en niet in een klein appartementje, het kan zijn dat uw woonruimte op een gegeven moment niet meer groot genoeg is. Wellicht vanwege gezinsuitbreiding, omdat u een kantoor aan huis begint, of gewoon omdat het huis te klein voelt. Wie op zoek is naar extra ruimte, kan dit creëren door de hoekwoning uit te bouwen. Het voordeel van een hoekwoning is dat er niet alleen aan de achterkant (zoals bij een rijtjeshuis), maar ook aan de zijkant uitgebouwd kan worden. Beide typen uitbouw kunnen er fantastisch uit komen te zien. Zoals in deze 3 voorbeelden.

1. Uitbouw hoekwoning met een serre

Wilt u meer natuurlijk licht in uw woning? Dan is een serre de ideale uitkomst voor u. Naast meer lichtinval biedt zo’n glazen uitbouw ook meer ruimte. Een serre kan bij een hoekwoning aan de achterkant of zijkant worden geplaatst. Een aanbouw aan de zijkant heeft als voordeel dat u niet hoeft in te leveren op de grootte van de achtertuin.

2. Dichte aanbouw van één verdieping

Denkt u aan een uitbouw van uw woning omdat u op de benedenverdieping een grotere woonkamer, keuken of eetkamer wilt? Of wilt u aan de zijkant van het huis een garage laten bouwen waar u vanaf de straat gemakkelijk in kunt rijden? In deze gevallen kunt u kiezen voor een dichte aanbouw – zowel achter als naast het huis. Natuurlijk geldt dat ook als u de uitbouw voor andere doeleinden wilt gebruiken, zoals voor een speelhoek voor de kinderen of een kantoor aan huis.

dichte aanbouw

3. Een aanbouw met bijzondere gevel

In het bovenstaande voorbeeld zie je dat het aanzicht van een huis met de juiste uitbouw op een prachtige manier kan veranderen. De gevelbekleding in vergrijst ceder past mooi bij de antracietkleurige kozijnen en geven het huis een zeer modern aanzicht. De uitbouw van dit huis wordt gebruikt als bad- en slaapkamer, maar u kunt zelf natuurlijk bepalen waarvoor u de extra ruimte wilt gaan gebruiken! Met de uitbouw zijn ook oude kozijnen van het huis vervangen door een moderne schuifpui, waardoor je vanuit binnen een prachtig uitzicht hebt op de natuur en kunt genieten van veel licht en een open verbinding met de tuin.

bijzondere gevel

4. Verdubbel de ruimte in huis!

Een uitbouw van een hoekwoning geeft u de kans om de binnenruimte in huis bijna te verdubbelen, omdat de uitbouw een hoek kan maken. In het volgende voorbeeld is dit duidelijk zichtbaar. De uitbouw is in gebruik genomen als vergroter van de woonkamer en apart kantoor – iets wat de beleving van de woning compleet verandert. De uitbouw is voorzien van prachtige grote ramen en kozijnen die het licht en de natuur naar binnen halen. Zo creëert u meer binnenruimte, maar kunt u, wanneer u dat wilt, toch genieten van een rijk buitengevoel.

20190516_123501

5. Elegante, moderne uitbouw van een hoekwoning

Met een uitbouw van een hoekwoning kunt u een klassieke hoekwoning alsnog een moderne uitstraling kunt geven. De uitbouw bestaat grotendeels uit grote ramen die de sfeer van buiten naar binnen halen. Hierdoor wordt de glazen uitbouw een comfortabele plek in huis waar u kunt genieten van een mooi uitzicht op het groen en buitenleven.

6. Dichte aanbouw met dakterras

U kunt de uitbouw op de begane grond ook doortrekken naar een verdieping hoger, door een dakterras op de uitbouw te zetten. Dat is bijna altijd wel mogelijk. Ga wel na wat het maximale gewicht is dat de uitbouw kan dragen en voorzie het terras van goede tegeldragers en tegels.

Advies op maat – uitbouw hoekwoning

Als u besluit uw hoekwoning te laten uitbouwen, komt u voor veel keuzes te staan. De architectuur, het materiaal, de kleur en de grootte van de ramen – het is maar een kleine greep uit alle beslissingen die u moet nemen. Kies daarom voor een betrouwbaar bedrijf dat u goed kan begeleiden bij het maken van deze keuzes en waar u de ruimte krijgt om uw grootste dromen waar te maken. Wij staan graag voor u klaar! Neem vooral vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Terug naar overzicht